PSD are un nou pachet de masuri pentru criza energetica: Social-democratii propun reducerea plafonului la 45%

PSD are un nou pachet de masuri pentru criza

PSD are un nou pachet de masuri pentru criza energetica: Social-democratii propun reducerea plafonul...

Purtatorul de cuvant al PSD - Radu Oprea a sustinut, luni, intr-o conferinta de presa, ca, daca pachetul de masuri propus de PSD se va aplica de la 1 februarie, facturile la energie si gaze vor avea ,,scaderi substantiale".

,,Daca acest pachet s-ar aplica incepand cu 1 februarie, ceea ce ar cuprinde consumul din ianuarie, ar inseamn ca toti consumatorii casnici din Romania, institutiile publice, IMM-urile, companiile din Romania, infrastructura critica sa beneficieze de scaderi substantiale la pretul facturilor la energie si la gaze", a afirmat Radu Oprea.

,,Reducerea plafonului cu aproape 45 la suta si la gaze si la energie si in dublarea volumului care e compensat si la energie si la gaze. Scaderea TVA, o masura care poate fi implentata de la 1 februarie inclusiv la consumatorul casnic si la IMM.

Alte tipuri de masuri ce trebuie luate imediat sunt cele legate de facturile emise gresit. Stornarea facturilor sa se faca imediat, sa se recalculeze fara penalitati. Ar trebui ca debransarea sa fie intrezisa pentru toti acei clienti casnici care sunt in aceasta situatie. Penalizarea dura a oricarui abuz poate sa stopeze cresterea preturilor", a spus Radu Oprea.

Comments