PSD insista ca PNL sa prezinte bugetul pe 2021. Grindeanu: Vor creste taxe si impozite si vor fi dati oameni afara!

PSD insista ca PNL sa prezinte bugetul pe

PSD insista ca PNL sa prezinte bugetul pe 2021. Grindeanu: Vor creste taxe si impozite si vor fi dat...

Grindeanu a precizat ca, potrivit informatiilor obtinute de catre social-democrati, pe langa majorari de taxe si impozite ar urma si un nou accord cu FMI. Acordul "nu e neaparat un lucru rau", dar cetatenii trebuie informati, sustine Prim-vicepresedintele PSD.

"Facem un apel catre Guvern de a pune - ca se pare ca n-au inteles - in transparenta publica, in transparentizare bugetul. (...) Am inteles tactica domnului Citu de a se face ca nu intelege ce spunem. Nu am spus sa-l trimita spre Parlament sa fie votat si asa mai departe. Am spus ca vrem sa intre in procesul de transparentizare publica. Sa se uite ce s-a intamplat in 2016, pentru ca informatiile noastre sunt ca vor creste taxe si impozite, ca vor da oameni afara si ca vor face un acord cu FMI - nu neaparat e un lucru rau acest acord -, dar cred ca romanii trebuie sa stie despre ce e vorba. Asa ca nu va faceti ca nu intelegeti, domnule Orban si domnule Citu, vrem sa respectati legea, sa puneti bugetul in transparenta publica", a spus Grindeanu, la sediul PSD.

Prim-vicepresedintele PSD a anuntat si ca Orban va fi chemat in Parlament sa dea explicatii despre bugetul pe anul viitor. "Probabil colegii mei de la Parlament au trimis deja invitatia catre primul-ministru, daca nu, probabil o s-o trimita in zilele urmatoare. Noi ne-am dori sa vina cat mai repede, daca e posibil saptamana viitoare. Cred ca e o problema extrem de importanta pentru romani. (...) Cred ca totusi si alte forte politice isi doresc transparenta. Asa ca nu cred ca o sa fim neaparat singuri in acest demers legitim", a adaugat Grindeanu.

Citeste si: "Florin Citu acuza PSD de minciuna si manipulare cand cere guvernului sa prezinte bugetul de anul viitor"

Comments