Raed Arafat avertizeaza ca numarul infectiilor ar putea creste si dupa alegerile locale de duminica

Raed Arafat avertizeaza ca numarul

Raed Arafat avertizeaza ca numarul infectiilor ar putea creste si dupa alegerile locale de duminica

,,Din pacate, situatia este destul de serioasa. Trecem de la un record la altul. Comparativ cu alte weekend-uri, ultimul weekendul n-am coborat sub o mie de cazuri si am atins chiar 20% din teste pozitive. Pentru ca, de regula, in weekend se fac mai putine teste si numarul era undeva pe la 10-12% din totalul testelor. Si am avut si aici un record in weekendul carea trecut. Deci semnele unui trend ascendent sunt clare pentru toti", avertizeaza Raed Arafat.

Joi a fost a doua zi in care au fost raportate peste 2.000 de infectari in doar 24 de ore. La nivel national, in ultimele 24 de ore, s-au raportat 2.086 de noi cazuri si 37 de decese. La Terapie Intensiva, sunt internati 557 de pacienti. Bilantul infectarilor a ajuns la 129.658 de cazuri , dintre care au murit 4.862 de persoane de la inceperea epidemiei in tara noastra. Miercuri s-a inregistrat un record absolut negativ in evolutia epidemiei de coronavirus: au fost raportate 2.158 de noi cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Secretarul de stat in MAI sustine ca numarul imbolnavirilor in urmatoarea saptamana ar putea creste si dupa alegerile locale de duminica, 27 septembrie. Arafat reclama ca principal motiv este nerespectarea regulilor de catre oameni la iesirile din sectiile de vot.

,,Problema n-a fost in sectii sau inainte, cat a fost dupa. Pentru ca in unele localitati si orase au sarbatorit alegerile dupa si s-au vazut imaginile la televizor: fara masca si fara respectarea regulilor. Oamenii se imbratisau, se pupau si parca nu a fost nicio problema cu pandemia", a declarat Raed Arafat, joi, la EuropaFm.

Comments