Raluca Turcan: ,,Il astept la motiune pe domnul Ciolacu, sa discutam despre haosul si inechitatea pe care PSD le-a creat"

Raluca Turcan ,,Il astept la motiune pe

Raluca Turcan: ,,Il astept la motiune pe domnul Ciolacu, sa discutam despre haosul si inechitatea pe...

Raluca Turcan: ,,Marele lider PSD (Marcel Ciolacu, n.r.) se dovedeste iute la vorba si incet la pricepere. Proiectul de care vorbeam azi, referitor la sprijinul medicilor morti de COVID-19, completeaza si face aplicabila legea 56/2020. Il astept la motiune pe domnul Ciolacu si pe vajnicii sai colegi, sa discutam despre haosul si inechitatea pe care PSD le-au creat in salarizare si pe care pesedistii vor sa le acopere cu vorbe.

Tara arde si baba se piaptana, prioritatea PSD este sa se impauneze cu legea pentru sustinerea medicilor morti de COVID. Ce am anuntat astazi legat de ajutorul dat medicilor este OUG pentru modificarea si completarea legii nr. 56/2020 pentru recunoasterea meritelor personalului medical participant la actiuni medicale impotriva COVID-19. Proiectul clarifica aspecte referitoare la sursa de finantare a pensiei de urmas, a ajutorului suplimentar acordat familiei care a suportat cheltuielile ocazionate de decesul personalului medical care a participat la actiuni medicale impotriva COVID-19 si a ajutorului lunar acordat parintilor in conditiile in care decedatul era singurul intretinator al parintilor sai.

Grabnic la vorba, dar incet la pricepere, domnul Ciolacu trebuie sa stie, ca Legea nr. 56/2020, fiind derogatorie atat de la legislatia vizand drepturile de asigurari sociale in sistemul public de pensii, cat si de la legislatia vizand drepturile de pensie in sistemul pensiilor militare de stat, trebuie modificata pentru a clarifica institutiile responsabile cu stabilirea si plata drepturilor pecuniare din bugetul de stat prin bugetele institutiilor platitoare."

Raluca Turcan a mentionat in postare si ce categorii vor fi incluse in proiectul guvernamental. De asemenea, ministrul a vorbit si despre pensia de urmas, care va reprezenta in acest caz 75% din salariul de baza.

Raluca Turcan: ,,Proiectul guvernului introduce si cadrele militare care au efectuat misiuni de transport persoane cu COVID, personal medical din structurile DSU, din cadrul MAI, precum si unele clarificari referitoare la dreptul la pensia de urmas care reprezinta 75% din salariul de baza/solda de functie/salariul de functie avut de personalul medical prevazut la art. 2 alin. (1) la data decesului, de care urmeaza sa beneficieze copiii pana la implinirea varstei de 16 ani, daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani, respectiv pe toata durata invaliditatii de orice grad, ivita anterior varstelor mentionate."

Comments