Razboiul Orban-Citu blocheaza Digitalizarea. O vrea baronul rosu-galben imbogatit din afaceri cu statul in numele Mamei

Razboiul Orban-Citu blocheaza

Razboiul Orban-Citu blocheaza Digitalizarea. O vrea baronul rosu-galben imbogatit din afaceri cu sta...

Digitalizarea reprezinta o prioritate pentru Romania in urmatorii ani, sustin liderii Coalitiei de guvernare. Cu toate acestea, Agentia pentru Digitalizarea Romaniei (ADR) este prinsa in razboiul politic pentru conducerea PNL, iar numirea unui sef plin este blocata de premierul Citu.Agentia care ar trebui sa realizeze strategia privind digitalizarea Romaniei si sa implementeze politicile in domeniul transformarii digitale si a societatii informationale a ajuns o miza in conflictul intern din PNL. Numirea unui sef plin este blocata de premierul Citu, institutia fiind condusa de vicepresedintele Octavian Oprea, care este presedinte interimar din ianuarie 2021, transmite Radio Europa Libera.

Biroul Executiv al PNL l-a desemnat pe decanul ASE, Tanase Stamule, sa preia conducerea Agentiei pentru Digitalizare. Stamule a fost propus pentru functie de organizatia PNL Giurgiu, condusa de europarlamentarul Dan Motreanu. Filiala s-a clasat pe primul loc la alegerile parlamentare ca procent obtinut. Si de aici s-a blocat totul. Premierul, cel care trebuia sa semneze numirea, a refuzat sa faca acest lucru, iar Agentia nu are un sef plin. Florin Citu nu a transmis insa oficial conducerii PNL ca nu va semna pentru Tanase Stamule. Blocarea numirii noului sef al Agentiei pentru Digitalizare are legatura directa cu razboiul intern din PNL. Tanase Stamule face parte din echipa lui Ludovic Orban, ceea ce nu este pe placul premierului. La inceputul anului, Florin Citu i-a propus lui Stamule sa fie secretar general al Guvernului. A renuntat apoi la idee.Surse din PNL au declarat pentru Europa Libera ca deputatul Dan Vilceanu, un apropiat al lui Florin Citu, incearca sa obtina Agentia pentru Digitalizare pentru un apropiat al sau, mai spune sursa citata.

Dan Vilceanu este deputat PNL de Gorj, presedintele PNL Gorj si seful campaniei interne a lui Florin Citu pentru presedintia partidului.

Vilceanu Dan reprezinta PNL in Parlamentul Romaniei, unde a castigat un mandat de deputat la alegerile din 2016. In tinerete, Vilceanu a fost insa membru PSD. In declaratia sa de interese regasim contractele cu statul obtinute de firma Trefo SRL. Dan Vilceanu sustine ca firma apartine mamei sale, Elisabeta Vilceanu, si ca el nu are alta legatura cu societatea comerciala. Aceasta a castigat mai multe licitatii pentru furnizarea de produse catre Complexul Energetic Oltenia. Vilceanu este deputat de Gorj. Firmele controlate direct de deputatul PNL nu au contracte cu statul.

Afacerile in sectorul minier sunt o traditie in familia lui Dan Vilceanu, firmele la care presedintele PNL Gorj este actionar sau cea pe care o detine mama sa, Elisabeta Vilceanu, deruland cu unitatile miniere contracte ce insumeaza 26 de milioane de euro in doar opt ani, 2007 -2015, informeaza tvsud.ro. Citeste mai mult pe flux24.ro

Comments