RAZBUNARE – Elicopter al politiei mexicane, doborat de traficantii de droguri

RAZBUNARE – Elicopter al politiei mexicane, doborat de traficantii de droguri

RĂZBUNARE. Un elicopter al poliției mexicane a fost doborât marți de infractori, pilotul și trei polițiști care participau la o operațiune de securitate în statul Michoacan pierzându-și viața, a anunțat guvernatorul acestui stat, Silvano Aureoles, citat de AFP.

“Un elicopter oficial care sprijinea o echipă de intervenție la sol într-o zonă dificilă de acces a fost doborât în timpul operațiunii”, a indicat pe Twitter guvernatorul unui stat a cărui instabilitate este legată de prezența traficanților de droguri.

Un alt agent a fost rănit în cursul operațiunii, care s-a derulat în localitatea Apatzingan și viza “arestarea unor șefi de celule criminale”, a adăugat Aureoles în mai multe postări.

Statul federal și cel din Michoacan “nu vor ceda în lupta împotriva delincvenței”, a mai afirmat guvernatorul.

Situat pe coasta Pacificului, Michoacan este un stat major pentru traficul de droguri, produse și exportate spre SUA.

În ultimele zile, forțele de ordine au fost angrenate în schimburi de focuri cu persoane înarmate, a indicat procurorul acestui sat. Una dintre aceste confruntări a avut loc la Nueva Italia, în apropiere de Apatzingan, unde presupușii infractori au fugit, abandonând cinci camionete în care s-au găsit două puști și o rachetă.

Este al doilea an la rând când un elicopter al forțelor de ordine este doborât în Mexic. În 2015, cartelul Jalisco “Nouă generație”, într-un stat vecin cu Michoacan, a utilizat un lansator de rachete pentru a doborî un elicopter militar, provocând moartea a șapte militari și a unui polițist care se afla la bord.

Sursa info

Comments