REABILITARE AMANATA Lucrarile pe DN 18 s-au

REABILITARE AMANATA – Lucrarile pe DN 18 s-au oprit inainte de a incepe

REABILITARE AMÂNATĂ Reabilitarea DN 18, tronsonul Moisei – Iacobeni a fost pusă din nou în așteptare. Demararea lucrărilor a fost amânată până în luna septembrie din cauza nunţilor.

REABILITARE AMÂNATĂ Deși sunt așteptate de locuitorii din zonă de ani buni, lucrările au fost oprite tocmai la cererea acestora.

Potrivit prefectului județului Maramureș, Sebastian Lupuț, decizia de amânare cu aproximativ două săptămâni a începerii lucrărilor a fost luată tocmai pentru a nu încurca locuitorii zonei. Primarii din zonă au fost cei care au solicitat acest răgaz şi au motivat că au foarte multe nunţi în această perioadă, iar un eventual şantier pe DN 18, principala rută de acces ar bloca total traficul în zonă.

În zonă, în luna august sunt zeci de nunți la fiecare final de săptămână. „La finele săptămânii trecute am avut 18 nunţi în Borşa. La acestea se mai adaugă aproximativ 5.000 de borşeni veniţi acasă în concediu şi 3.000 de turişti zilnic. Un eventual şantier ar bloca total oraşul”, a subliniat Ion Sorin Timiş, primarul oraşului Borşa.

Astfel, lucrările efective în zonă nu vor începe decât pe 2 septembrie, deși ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pe data de 9 august.

Tronsonul Moisei – Iacobeni are pe raza județului Maramureș o lungime de aproximativ 60 de kilometri, iar șantierul care va fi deschis va avea nu mai puțin de 10 puncte.

„Se va începe cu podurile şi podeţele, în 10 puncte. Va fi restricţionată circulaţia, dar şi viteza în zonă cu semafoare. Clar va fi un inconvenient pentru locuitorii zonei. Constructorii sunt pregătiţi să înceapă în orice moment lucrările, finanţare există, dar dacă transformăm zona în şantier nu rezolvăm nici problema concediilor celor din zonă şi nici problema drumului”, a mai explicat prefectul de Maramureş.

Lucrările de reabilitare ale DN 18 în Maramureş au început în anul 2011 și s-au oprit trei ani mai târziu, respectiv în 2014, din cauza lipsei de finanțare.

Comments