Reactia lui Marcel Ciolacu, dupa huiduielile de Ziua Unirii: ,,Sper ca un raspuns sa fie: asa ni s-a cerut de la partid"

Reactia lui Marcel Ciolacu, dupa huiduielile

Reactia lui Marcel Ciolacu, dupa huiduielile de Ziua Unirii: ,,Sper ca un raspuns sa fie: asa ni s-a...

,,In urma cu 164 de ani, aici, la Focsani, s-a scris primul paragraf al istoriei statului national unitar roman. O istorie marcata de multe momente dificile, o istorie de-a lungul careia noi, romanii, de fiecare data am demonstrat ca doar uniti putem depasi orice obstacole, ca doar impreuna putem crea un viitor mai bun.

Unirea Moldovei cu tara Romaneasca si apoi desfiintarea de facto a hotarului de aici din aceasta piata au creat premisele Romaniei Mari. A fost un proces bazat pe puternica apropiere culturala si economica intre cele doua principate, dar am avut nevoie si de o concretizare politica. In prezent suntem in etapa in care forma politica trebuie dublata de perseverenta si de implicare ferma in economia regiunilor care mostenesc vechile principate", a declarat Marcel Ciolacu.

,,La multi ani si sper din tot sufletul ca impreuna sa transmitem acasa fiecare ce reprezinta aceasta Zi Nationala, sa nu fim nevoiti acasa sa le raspundem copiilor nostri, nepotilor nostri, fratilor si surorilor mai mici de ce a fost nevoie sa huduim intr-o astfel de zi si sper ca un raspuns fiindca asa ni s-a cerut de la partid sa fie uitat in viitorul Romaniei si sa intelegem rostul si privilegiul pe care il avem de a fi astazi in piata cu toti", a incheiat presedintele PSD.

Comments