REACTII Ce scrie presa engleza despre

REACTII – Ce scrie presa engleza despre surpriza produsa de Astra Giurgiu

„DEJA-GIU”, a scris The Sun, comprimând printr-un joc de cuvinte „deja-vu” şi „Giurgiu”. „West Ham a fost eliminată ruşinos din Liga Europa. Englezii au fost umiliţi de un portar al oaspeţilor extraordinar, însă au ratat multe ocazii şi ar fi trebuit să beneficieze de un penalti. West Ham a părăsit terenul umilită, iar visul lor european s-a năruit în mâinile echipei Astra Giurgiu. Silviu Lung ne-a tăiat respiraţia cu intervenţiile sale la şuturile lui Fletcher şi Antonio”, menţionează jurnalul englez.

Mirror.co.uk califică eliminarea echipei West Ham drept şocantă. „În ciuda unor ocazii de aur în repriza a doua, echipa lui Slaven Bilici nu a putut să spargă apărarea oaspeţilor”, menţionează Mirror.

„West Ham a suferit o eliminare umilitoare din Liga Europa”, notează Daily Star, adăugând că Astra Giurgiu este o echipă mică. „West Ham a avut 17 şuturi şi zece cornere, dar nu a găsit plasa porţii, într-o seară frustrantă pentru echipa lui Slaven Bilici”, mai scrie Daily Star.

„Visul european al echipei West Ham încheiat după ce Teixeira a marcat pentru Astra Giurgiu”, a titrat The Guardian. „Toată munca din sezonul trecut a fost în zadar. La fel şi meciurile din preliminarii din această vară. Tentativa echipei West Ham de a ajunge în grupele Ligii Europa s-a încheiat frustrant în faţa echipei Astra Giurgiu, pentru al doilea an consecutiv, după ce românii au devenit prima echipă oaspete învingătoare pe London Stadium”, menţionează The Guardian.

673038_673038_stad_west_ham_ext

Slaven Bilic a vorbit la finalul partidei care a dus la eliminarea lui West Ham United din play-off-ul Europa League. Antrenorul nu a căutat scuze după ce a fost învins pentru al doilea sezon consecutiv de campioana României.

Bilic a catalogat drept o noapte dezamăgitoare, admițând că Astra Giurgiu a meritat să meargă mai departe în grupele Europa League. ”Mi-aș dori să-i felicit pe cei de la Astra pentru că au meritat să câștige”, și-a început acesta conferința de presă de la finalul partidei. “Este o mare frustrare pentru că am spus dinainte că aceasta va fi una dintre cele mai importante partide ale anului pentru noi. Acest meci a fost ca o finală, iar prin urmare dezamăgirea este mare”.

Astra a dat lovitura în finalul primei reprize, pe contraatac: Alibec a creat un spațiu pe care s-a demarcat Teixeira iar Daniel Niculae i-a pasat excelent portughezului, care nu l-a iertat pe Randolph.

“Putem găsi întotdeauna scuze, cum ar fi jucătorii care lipsesc și că ar fi trebuit să înscrie la șansele pe care fotbaliștii și le-au creat, dar adevărul este că nu am jucat bine. Ei (n.r. Astra Giurgiu) și-au încercat norocul cu un gol pe contraatac. Din punctul nostru de vedere, am pierdut mingea, într-un mod foarte ciudat și au profitat de situație”.

”Bineînțeles că sunt supărat și frustrat, dar eu sunt mult mai dezamăgit decât supărat, pentru că ne-am dorit cu adevărat să ajungem în grupele Europa League”, a conchis antrenorul ”ciocănarilor”.

57bfeab895f9cf1f5010dac1

Formaţia Astra Giurgiu s-a calificat în grupele Ligii Europa, după ce a învins, joi seară, în deplasare, cu scorul de 1-0 (1-0), echipa engleză West Ham United, în manşa secundă a play-off-ului competiţiei. Acesta este al doilea an consecutiv în care Astra o elimină pe West Ham, după ce în 2015 s-a impus în turul trei preliminar în faţa englezilor.

Golul a fost marcat de Teixeira, în minutul 45. În tur, la Giurgiu, scorul a fost 1-1.

Cele două echipe s-au întâlnit şi în sezonul precedent al Ligii Europa, în turul trei preliminar, Astra Giurgiu calificându-se după 2-2 în deplasare şi 2-1 la Giurgiu.

Comments