RECOMANDARI - Filme de vazut in vacanta

RECOMANDARI - Filme de vazut in vacanta

Deseori simțim nevoia de a ne uita la un film bun în perioada vacanței și se întâmplă să nu ne vină nimic în minte. Aici aveți câteva recomandări de filme pentru vizionat în vacanță.

  1. „Mary and Max”, regia: Adam Elliot

Anca Dumitrescu: Este un film frapant. Un film de animație, însă asta nu înseamnă că este un film pentru copii. Este vorba despre o prietenie între o puștoaică de opt ani din Australia și un bărbat de 40 de ani din SUA. Nu știi efectiv ce să spui despre acest film. Este o comedie? Este un film de desene animate? Este o dramă? Este vorba despre anxietăți, iubire, despre sinceritate, Finalul nu este unul ca pe acela pe care îl știm din filmele clasice de animație, nu are un happy-end.

  1. „Sicario”, regia: Denis Villeneuve

Radu Naum: Având ca subiect traficul de droguri de la granița dintre SUA și Mexic, sigur că e un film de acțiune, dar e un film de acțiune care ne spune foarte tare că trăim într-o lume în care în același timp se întâmplă lucruri din epoci diferite. Pe această stradă, în secolul 21, dincolo de intersecție poți să fii în Evul Mediu timpuriu. E un film care decolează vertical și rămâne la altitudine mare și continuă în forță. Un film care te atinge profund. Oircare dintre noi putem într-o situație asemănătoare să alunece într-o lume medievală în aceea ce privește mentalitatea, mijloacele și oroarea.

  1. „La Piscine”, regia: Jacques Deray

Marius Pancu: Îmi plac foarte mult filmele din perioada de glorie a cinematografiei franceze. Filmul pe care îl revăd sistematic e La Psicine. E filmat în jurul unei piscine din Saint Tropez cu niște peisaje spectaculoase care se desfășoară în fața ochiului privitorului. Asta induce automat o stare de vacanță. Oamenii de acolo își iau timp să se bucure de o rutină a vieții. Se desfășoară și o tensiune erotică între personaje. Se va dovedi spre finalul său a fi un thriller.

Mai multe, aici.

Sursă foto.

Comments