Recomandarile politistilor maramureseni

Recomandarile politistilor maramureseni pentru sarbatori in siguranta

Politistii maramureseni vor fi la datorie in perioada Sarbatorilor de Iarna si vor actiona pentru prevenirea si combaterea infractiunilor, atat a celor ce se comit cu violenta cat si a celor care vizeaza patrimoniul. De asemenea politistii rutieri vor desfasura activitati pentru prevenirea producerii accidentelor pe fondul consumului de alcool si vitezei excesive precum si de fluidizare a traficului rutier.

Pentru a avea sarbatori fara evenimente negative, politistii maramureseni va recomanda:

Atentie la colindatori! Nu permiteti accesul in locuinta dumneavoastra a persoanelor necunoscute, care vin in prag de sarbatori, cu pretextul ca va colinda! Invatati si copiii sau persoanele in varsta pe care le aveti in grija sa nu deschida necunoscutilor. Nu lasati usile apartamentelor sau portile caselor neasigurate.

Fiind luna cadourilor, luna in care obisnuim sa daruim celor care au nevoie de sprijin, va sugeram sa fiti atenti la cei care va acosteaza invocand diferite cauze sau situatii disperate ale unor persoane bolnave care au nevoie de donatii in bani. Cei care va abordeaza pentru diferite acte de caritate pot avea intentii rele, al caror scop este acela de a va insela!

Nu consumati in exces bauturi alcoolice! Din statisticile politiei reiese faptul ca peste 90% din infractiunile comise cu violenta au avut loc pe fondul consumului excesiv de alcool. Nu intrati in dispute cu persoane aflate in stare de ebrietate avansata. Conflictul poate degenera in violenta fizica iar rezultatul ar putea fi tragic. De asemenea, daca ati consumat alcool, NU va urcati la volan. Consecintele pot fi tragice!

Cand sesizati o persoana cazuta pe trotuar sau pe carosabil sunati de urgenta la 112. In acel moment puteti salva viata unui om.

In caz de trafic aglomerat adoptati o maniera prudenta de conducere, fara bruscarea comenzilor vehiculelor si efectuati fiecare manevra doar dupa o temeinica asigurare. Evitati efectuarea depasirilor care, in conditiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase. Nu urcati la volan dupa ce ati consumat bauturi alcoolice, respectati regimul legal de viteza si la primele semne de oboseala parcati autovehiculul si odihniti-va pana la refacerea totala a capacitatilor psihomotorii necesare conducerii in siguranta.

In cazul in care sunteti martor sau victima a unei infractiuni incercati sa retineti cat mai multe semnalmente ale autorului si sesizati in cel mai scurt timp politia apeland numarul de urgenta 112.

ZiarMM

The post Recomandarile politistilor maramureseni pentru sarbatori in siguranta appeared first on ZiarMM.

Comments