Recunoastere. Bitang si Bellu - declarati cel mai de succes cuplu de antrenori din lume!

Recunoastere. Bitang si Bellu - declarati cel mai de succes cuplu de antrenori din lume!

Cei doi antrenori de gimnastica au lucrat impreuna la lotul olimpic al Romaniei intre 1993 - 2005 si 2010 - 2015. De numele lor se leaga cele mai mari succese ale gimnasticii romanesti: doua titluri olimpice consecutive la echipe, cinci titluri mondiale consecutive la echipe, sute de medalii olimpice, mondiale si europene cu generatii diferite de gimnaste. Impreuna, cei doi au initiat in 2014 programul national de selectie "Tara, tara, vrem campioane!", program care tinteste revenirea gimnasticii romanesti in elita mondiala la JO Paris 2024.

Aceasta recunoastere vine la 12 ani de la prima mentionare oferita antrenorilor Mariana Bitang si Octavian Bellu drept cei mai de succes antrenori din lume.

Conform realitateasportiva.net, Academia Recordurilor Mondiale a publicat marti un nou record al acestora. Este vorba de recordul "Cei mai de Succes Antrenori din Lume - Duo", pentru cuplul Bellu-Bitang.

Potrivit Academiei Recordurilor Mondiale, sub conducerea celor doi antrenori gimnastele romane au castigat in total 305 medalii la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale si Europene.

Comments