Regina Elisabeta a II-a a anulat pranzul traditional cu familia organizat la Buckingham inaintea Cra...


Regina Elisabeta a II-a a renuntat la pranzul cu familia organizat in fiecare an inainte de Craciun, ca masura de precautie, in conditiile in care in Marea Britanie se inregistreaza o crestere semnificativa a cazurilor de COVID-19, informeaza o sursa de la Palatul Buckingham citata de Reuters, potrivit Agerpres.


Potrivit sursei citate, regina are convingerea ca a procedat corect.


,,Decizia a fost luata ca masura de precautie, considerandu-se ca planurile de Craciun ale multor persoane ar fi putut fi in pericol daca se mergea inainte cu planul initial", a precizat sursa de la Palatul Buckingham.


,,Desi exista regretul ca pranzul a fost anulat, exista convingerea ca a fost luata decizia corecta pentru toata lumea", a adaugat sursa.


Profesorul Chris Whitty, responsabilul medical la nivel national, a avertizat miercuri cetatenii britanici sa nu intre in contact unii cu altii decat daca este absolut necesar, inaintea si in timpul sarbatorilor de iarna, dupa ce Marea Britanie a inregistrat cel mai mare numar zilnic de cazuri de COVID-19 de la inceputul pandemiei.


Regina Elisabeta a II-a, in varsta de 95 de ani, a petrecut cea mai mare parte a timpului dupa izbucnirea pandemiei de coronavirus la Castelul Windsor, la vest de Londra.


Sotul ei, printul Philip, a murit in aprilie anul acesta, dupa o casnicie de peste 70 de ani cu suverana britanica.


Comments