Regizorul Cristi Puiu, reactie dura:,,Dictatura este un lucru mult mai periculos decat pandemia"

Regizorul Cristi Puiu, reactie

Regizorul Cristi Puiu, reactie dura:,,Dictatura este un lucru mult mai periculos decat pandemia"


Regizorul Cristi Puiu a explicat, marti seara, in emisiunea Marius Tuca Show, ce s-a intamplat pe scena de la TIFF, unde discursul sau a starnit numeroase controverse. Regizorul a avut un mesaj transant si pentru autoritati.


Cristi Puiu sustine ca nu avea de gand sa tina un asemenea
discurs transant, la TIFF, chiar la proiectia noului sau film, ,,Malmkrog".


,,Eram foarte suparat cand am inceput sa vorbesc la Cluj, ne-au tinut jumatate de ora pana sa intram. Au fost mai multi factori: masca, frigul, tantarii. Am cerut sa vorbesc fara masca, ne-am nascut fara masca. Aceste masuri sunt tranzitorii (...) Stiti ce ma deranjeaza la toata povestea asta? Frica din ochii omului!" povesteste regizorul pentru Mediafax.


Regizorul a avut si un mesaj pentru autoritati


,,Cred ca dictatura este un lucru mult mai periculos decat pandemia(...) Sa coboare de pe cal si sa vorbeasca cu poporul. Sa nu-i mai trateze pe oameni ca pe niste vite. Opriti-va cu frica, frica, frica!".


Regizorul a mai declarat ca & il sperie tot ceea ce se intampla in aceasta perioada, negasind nicio rezolvare.


,,Ma gandesc la fetele mele si nu am solutie. Conceptul de afara a disparut. (...) Cred ca lucrurile se vor rostogoli progresiv pana in fundul Iadului" Cristi Puiu: ,,Televiziunile si politicienii nu au facut decat sa injecteze frica in noi! De ce nu dau toate cifrele?"


Persoanele prezente la Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) au avut parte de un moment neasteptat. Inainte de difuzarea filmului "Malmkrog", regizorul Cristi Puiu a afirmat ca este inuman sa te uiti la o proiectie de 200 minute cu masca de protectie pe chip.


La scurt timp, ministrul culturii Bogdan Gheorghiu a declarat ca o astfel de atitudine nu e potrivita, mai ales cand vine din partea unui formator de opinie.


Comments