REGULI NOI Nunti si botezuri cu incasari

REGULI NOI – Nunti si botezuri cu incasari extinse

REGULI NOI  Începând de astăzi nunțile și botezurile se organizează după reguli noi. Asta după ce legea care vizează întărirea disciplinei financiare referitoare la operaţiunile de încasări şi plăţi în numerar a fost modificată.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Administrației Județene a Finanțelor  Publice Maramureș, Georgeta Timiș „începând cu 1 august, intră în vigoare legea care permite patronilor de localuri să primească mai mult de 10.000 de lei pe zi, cash, pentru organizarea de nunţi şi botezuri. Prevederea care permite patronilor de localuri să primească mai mult de 10.000 de lei pe zi pentru astfel de evenimente este prevăzută în Ordonanța de Urgență care modifică actualul Cod Fiscal și prevede că fiecare patron de local îşi poate stabili un nou plafon de încasări zilnic”.

Reprezentantul Finanțelor Publice mai arată că „organizatorii de nunţi şi botezuri, pentru operaţiunile de încasări în numerar pe zi de la persoane fizice, pentru serviciile legate de aceste evenimente, pot solicita organului fiscal central competent în administrarea obligaţiilor lor fiscale, în cazul în care aceştia prezintă organului fiscal informaţii din care rezultă că încasările de la persoane fizice generate de organizarea de astfel de evenimente depăşesc plafonul stabilit anterior .

Aşadar, fiecare patron de restaurant îşi poate stabili un nou plafon de încasări zilnice, însă numai după ce obţine acordul Fiscului. Cererile depuse vor trebui să primescă răspuns în termen de cel mult 15 zile de la data depunerii, iar decizia este valabilă timp de un an de zile.

ActualMM

Comments