Renault anunta un profit in crestere cu 41%,

Renault anunta un profit in crestere cu 41%, cu o marja care a urcat la un nivel record

Al doilea producator auto din Franta a inregistrat in primele sase luni din acest an un profit operational de 1,54 miliarde de euro, iar marja de profit a urcat de la 4,9% la 6,1% - cel mai ridicat nivel raportat de Renault, conform actualelor standarde de contabilitate.

Profitul net a urcat in perioada ianuarie - iunie 2016 cu 8,8%, la 1,5 miliarde de euro (1,74 miliarde de dolari), in timp ce veniturile au crescut cu 13,5%, la 25,19 miliarde de euro.

Livrarile Renault au crescut semnificativ pe majoritatea pietelor globale, depasind rivala interna PSA Group si devenind al doilea mare producator auto european, dupa grupul german Volkswagen AG.

Rezultatele "demonstreaza relevanta strategiei noastre", a afirmat directorul general Carlos Ghosn, subliniind "increderea in perspectivele pentru intregul an 2016".

Compania franceza a reiterat obiectivele pentru acest an, incluzand o crestere a veniturilor, a marjei de profit si un flux de numerar pozitiv, care s-a ridicat la 381 de milioane de euro in primul semestru din 2016.

Analistii se asteptau la un profit net de 1,6 miliarde de euro si un profit operational de 1,39 miliarde de euro in primele sase luni din acest an.

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucator de notorietate pe piata auto europeana.

Comments