Restrictii mentinute in municipiul Buzau dupa depasirea ratei de infectare de 1,5. Noi masuri in alte localitati din judet

Restrictii mentinute in municipiul Buzau

Restrictii mentinute in municipiul Buzau dupa depasirea ratei de infectare de 1,5. Noi masuri in alt...

DSP a stabilit ca a fost depasita incidenta de 1,5/1000 de locuitori, astfel ca in Chiojdu, rata de infectare este de 1,55 la mia de locuitori, iar in Balaceanu este de 1,93 la mia de locuitori.

Astfel, ca timp de doua saptamani, incepand din 29 octombrie, organizarea si desfasurarea activitatii in cadrul cinematografelor, institutiilor de spectacole si/sau concerte este permisa, cu participarea publicului pana la 30% din capacitatea maxima a spatiului; este interzisa organizarea si desfasurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum si desfasurarii in aer liber a spectacolele, concertelor, festivalurilor publice si private sau a altor evenimente culturale. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice, de tipul restaurantelor si cafenelelor, in interiorul cladirilor, este permisa fara a depasi 30% din capacitatea maxima a spatiului in intervalul orar 6:00 - 23:00. Iar activitatea restaurantelor si a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unitati de cazare este permisa fara a depasii 30% din capacitatea maxima a spatiului in intervalul orar 6:00 - 23:00. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licentiati in domeniul jocurilor de noroc este permisa fara a depasii 30% din capacitatea maxima a spatiului.

In acelasi timp, in alte doua localitati au fost ridicate restrictiile - in comunele Unguriu si Zarnesti, dupa ce incidenta cumulata in ultimele 14 zile este sub 1,5 la 1.000 de locuitori (0,89/1000 locuitori; 1,03/1000 locuitori).

Pana joi, 29 octombrie 2020, la nivelul judetului Buzau numarul celor confirmati pozitiv COVID-19 a ajuns la 3.786, dintre care au murit 115. In ultimele 24 de ore, in judetul Buzau au mai fost confirmate 60 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2.

Numarul persoane vindecate de la inceputul epidemiei este de 3.001. Pana la aceasta data, 733 de persoane se afla in carantina la domiciliu si 540 in izolare la domiciliu.

In ultimele 24 de ore au fost aplicate 37 sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea masurilor de protectie individuala impotriva infectarii cu noul coronavirus, in valoare totala de 15.000 lei, potrivit Prefecturii Buzau.

Ce RESTRICTII sunt valabile inca in orasul Buzau:

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a decis joi, 29 octombrie 2020, ca anumite restrictii sa fie mentinute inca doua saptamani la nivelul municipiului Buzau, unde incidenta cumulata in ultimele 14 zile a depasit 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori (2,04/1000 locuitori):

- organizarea si desfasurarea activitatii in cadrul cinematografelor, institutiilor de spectacole si/sau concerte este permisa, cu participarea publicului pana la 30% din capacitatea maxima a spatiului;- sunt interzise organizarea si desfasurarea spectacolelor de tipul drive-in precum si desfasurarea in aer liber a spectacolele, concertelor, festivalurilor publice si private sau a altor evenimente culturale; - activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice, de tipul restaurantelor si cafenelelor, in interiorul cladirilor, este permisa fara a depasi 30% din capacitatea maxima a spatiului si in intervalul orar 6:00-23:00;- activitatea restaurantelor si a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unitati de cazare este permisa fara a depasi 30% din capacitatea maxima a spatiului si in intervalul orar 6:00-23:00; - activitatea cu publicul a operatorilor economici licentiati in domeniul jocurilor de noroc este permisa fara a depasi 30% din capacitatea maxima a spatiului.

Comments