RETETA ZILEI - SAMBATA: Budinca de ovaz cu fructe

RETETA ZILEI - SAMBATA: Budinca de ovaz cu fructe

 Dulciurile pot fi problematice pentru organismul nostru. Budinca de ovăz cu fructe este, în schimb, sănătoasă pentru piele și este și delicioasă, potrivit e-retete.ro.


Ingrediente:


200gr fulgi mari de ovăz
2 ouă mari
500ml lapte
150gr zahăr
50gr unt topit
1 linguriță praf de copt
1 linguriță esență de vanilie
1/2 linguriță scorțișoară
1 priză sare
5 linguri fructe: coacăze negre sau roșii, afine, felii de banene, cubulețe de mere/pere.

Mod de preparare:

Fructele, care pot fi și congelate, se pun într-o tavă termorezistentă de dimensiunile 25 x 15 cm sau pătrată, cu pereți înalți.
Laptele, zahărul și sarea se amestecă bine până la topire, apoi se adaugă ouăle bătute înainte, scorțișoara, untul topit, praful de copt și vanilia.

Amestecul se va turna peste ovăz, iar rezultatul se toarnă în tava cu fructe.

Se coace timp de 50-55 de minute la cuptorul încins la 170C, până când budinca crește și se rumenește.
Poftă bună!

S.O.

Comments