Revoltati dupa peste doua luni fara apa, satenii din comuna argeseana Poiana Lacului au protestat in fata primariei: „Hai afara, dom’ primar!”

Revoltati dupa peste doua luni fara apa,

Revoltati dupa peste doua luni fara apa, satenii din comuna argeseana Poiana Lacului au protestat in...


Mai multe sate din comuna argeseana Poiana Lacului nu au apa curenta de mai multe saptamani, situatie despre care Libertatea a relatat in urma cu o saptamana. Peste 40 de locuitori ai comunei s-au strans azi dupa-amiaza in fata sediului primariei si l-au chemat pe primarul Ion Dumitrache la discutii.


Edilul a refuzat sa iasa din sediu, unde a ramas cateva ore dupa incheierea programului de lucru.


In schimb, agenti ai politiei locale au venit sa discute cu oamenii revoltati, incercand sa-i convinga sa plece acasa. "Politistii ne-au spus ca primarul se afla in alta localitate, nu are rost sa stam acolo. Nu i-am crezut, masina primarului era parcata in fata. Asa ca am stat sa-l strigam, poate iese afara", a declarat pentru Libertatea un participant la protest.


Politistii locali au discutat cu protestatarii

Protestul a fost unul spontan. Au venit locuitori din satele Cepari, Gardinesti, Paduroiu Deal, Paduroiu Vale si Poiana Lacului.


Sistemul de alimentare cu apa din comuna argeseana a fost finantat cu bani europeni, prin proiectul SAPARD, in 2002. De executarea contractului s-a ocupat Primaria Poiana Lacului.


Primarul Ion Dumitrache a refuzat sa discute cu satenii

De 20 de ani in post, primarul PNL Ion Dumitrache nu a facut inca public numele firmei care a castigat contractul in valoare de 500.000 de euro. Potrivit surselor Libertatea, tevile au fost achizitionate "la negru", iar de instalarea lor s-au ocupat lucratori angajati de primaria comunei.


La cererea Prefecturii Arges, Consiliul Judetean Arges a organizat o licitatie pentru achizitionarea unei statii de pompare, care sa remedieze partial problemele in alimentarea cu apa din Poiana Lacului. Potrivit SICAP, contractul in valoare de 168.000 de lei i-a fost atribuit, astazi, firmei Novi Consult SRL, conduse de Victor Crisan.


Argesul este judetul cu cele mai multe cazuri noi de infectari cu Covid-19, in ultimele 24 de ore.


Comments