REZULTATE ALEGERI 2024. Clotilde Armand sustine ca are noi dovezi privind fraudarea alegerilor: ,,PN...

Edilul Sectorului 1, Clotilde Armand a revenit miercuri seara cu noi acuzatii privind fraudarea alegerilor din 9 iunie si publica ceea ce candidata Aliantei Dreapta Unita (ADU) numeste ,,dovezi de fraudare flagranta a procesului electoral pentru functia de primar al Sectorului 1".

Intr-o postare pe pagina ei de Facebook, Clotilde Armand acuza ca scrutinul a fost viciat deoarece membrii sectiilor de votare au fost obligati sa munceasca fara intrerupere mai mult de 24 de ore.

,,Alegerile din 9 iunie 2024 au fost viciate inclusiv prin organizarea si desfasurarea necorespunzatoare de catre AEP a procesului electoral. Membrii sectiilor de votare au fost obligati sa munceasca fara pauza peste 24h fara intrerupere, in unele cazuri chiar 50h, ceea ce pune sub semnul intrebarii capacitatea lor de concentrare si atentia in prevenirea fraudelor", a scris actualul edil de la Sectorul 1, in mesaj.

,,In mod normal, dupa numararea voturilor ar trebui sa nu existe nicio diferenta intre numarul de buletine de vot ajunse in sectii si numarul de buletine de vot consemnate in procesul verbal final. Nu ar trebui sa existe nicio diferenta intre numarul de votanti si numarul de voturi: valabile + nule. Matematica nu minte! Am descoperit insa numeroase sectii de la care lipsesc buletine de vot".

Ce sustine Clotilde Armande ca s-a intamplat in zeci de sectii de votare:

  • ,,Prin verificarea a 41 sectii de votare, am stabilit ca diferenta dintre numarul de buletine de vot distribuite in sectiile din Sectorul 1 si suma dintre numarul de buletine de vot utilizate + buletine anulate depaseste 2.097 buletine de vot care nu au fost procesate legal.
  • Aceasta diferenta nu poate fi explicata sau admisa. Ea a fost <> la BES in mod abuziv, prin modificarea <> a cifrelor pe procesele verbale pentru a forta inchiderea sumelor, dar fara vreo renumarare sau justificare plauzibila.
  • Sectiile respective sunt: 1, 3, 5, 9, 12, 13, 20, 21, 29, 33, 35, 40, 43, 44, 49, 53, 63, 67, 78, 79, 82, 86, 87, 99, 110, 118, 122, 127, 131, 141, 142, 143, 144, 145, 157, 158, 161, 162, 163, 164, 166.
  • Mai mult, diferenta dintre numarul total de alegatori prezenti si numarul de voturi valabil exprimate + voturi nule in 38 sectii este de inca 454 voturi disparute fara explicatie, care au fost fie <>, fie au putut fi sustrase de persoane rau intentionate.
  • Sectiile respective sunt: 1, 9, 12, 15, 20, 21, 25, 33, 34, 35, 41, 43, 44, 51, 63, 67, 74, 79, 86, 87, 99, 106, 110, 112, 118, 119, 122, 129, 136, 142, 143, 144, 157, 158, 161, 163, 166.
  • Si aceste probleme inacceptabile au fost <> tot in mod abuziv, din pix, fara justificare".

Clotilde Armand isi insoteste postarea cu fotografii despre care afirma ca arata procesele verbale din mai multe sectii de vot.

Ea precizeaza ca, ,,din lipsa de timp", nu a putut analiza toate sectiile de votare, dar sustine ca ,,este evident ca fenomenul este generalizat la majoritatea sectiilor".

,,In fapt, diferenta provizorie de voturi intre candidatul ADU si candidatul PSD-PNL este sub 450 de voturi, adica sub 0,5% din total votanti", mai scrie actualul edil, in mesajul sau.

,,Tinand cont de faptul ca numarul de buletine de vot problematice depaseste de peste 5 ori diferenta provizorie de voturi dintre primii doi candidati, este plauzibil ca erorile din procesul electoral privind procesarea acestor voturi sa fi putut schimba rezultatul alegerilor, impiedicand astfel dreptul fundamental la libera exprimare a intentiei de vot a cetatenilor", conchide Clotilde Armand.

Miercuri dimineata, ea a acuzat inca o data PNL si PSD, cele doua partide care il sustin pe contracandidatul ei, George Tuta, cu care isi disputa victoria la Primaria Sectorului 1, de frauda electorala. Candidata ADU a afirmat ca o mie de buletine de vot de la o sectie de votare ,,s-au evaporat".

,,Au mai disparut 1.000 voturi. Din pixul PNL PSD. Incepem ziua cu o noua dovada de frauda a celor de la PSD si PNL. Peste 1.000 de buletine de vot, in alb, de la Sectia de votare nr. 29, la Centrul Social Sf. Lazar, s-au evaporat. Numar de magie marca PSD-PNL! Sa recapitulam situatia de aici, conform procesului-verbal s-a primit un numar total de 2.220 de buletine de vot, din care au fost valabil exprimate 885 de voturi. Un numar de 24 de voturi au fost nule, iar 290 de buletine de vot au fost neintrebuintate si anulate. Unde sunt 1021 de buletine de vot? In ce urna de votare au fost depuse?", a scris ea de dimineata, tot intr-o postare pe Facebook.

Candidata ADU la Primaria Sectorului 1 a mai precizat ca asteapta renumararea tuturor sectiilor de votare, afirmand ca ,,este ireal pentru o democratie sa poata functiona prin frauda".

In incheierea postarii de dimineata, Armand i-a transmis un mesaj si liderului PSD, Marcel Ciolacu: ,,Marcele… ti-am zis ca nu te pricepi la matematica. Si matematica nu minte".

George Tuta s-a proclamat castigatorul scrutinului pentru Primaria Sectorului 1

Contracandidatul acesteia, George Tuta, sustinut de PSD-PNL, spune ca el este castigatorul alegerilor.

El a declarat miercuri ca are cu 681 de voturi mai mult decat Clotilde Armand, inainte ca Biroul Electoral al sectorului sa centralizeze ultimele trei sectii de votare din sector. El a adaugat ca lucrurile nu se mai pot schimba in privinta invingatorului.

,,Suntem in ultima etapa a procesului electoral. Sunt ultimele trei sectii care predau procesele verbale Biroului Electoral de sector. Acum se centralizeaza ultimele trei sectii de vot care valideaza diferenta, avantajul de 681 de voturi dintre mine si doamna Armand", a afirmat George Tuta, intr-o conferinta de presa, potrivit news.ro.

Despre scenariul in care cererea de renumarare a voturilor formulata de Clotilde Armand sa fie acceptata, Tuta a precizat ca din cele 167 de sectii, in 163 deja toate deciziile de aprobare a proceselor verbale au fost luate prin unanimitate.

,,Adica inclusiv a reprezentantilor domniei sale. Tot procesul a fost extrem de transparent, toti candidatii au avut acces, au fost prezenti acolo, nu au fost interventii. De fiecare data daca a fost o suspiciune sau o greseala, acestea au fost indreptate. Nu exista niciun fel de argument prin care ceva sa nu fi fost la locul lui in aceasta perioada", a conchis liberalul.

Acuzatiile USR si pozitia sefului AEP

Liderul USR, Catalin Drula, a solicitat miercuri demiterea imediata a lui Toni Grebla, acuzand ca la alegerile de duminica s-ar fi comis ,,cele mai mari fraude electorale" din istoria recenta a Romaniei.

,,Cer demiterea imediata a lui Toni Grebla: frauda electorala nu trebuie tolerata! Toni Grebla, marioneta PSD-PNL la AEP, trebuie sa plece imediat. Sub conducerea sa, vedem cum sunt in plina desfasurare cele mai mari fraude electorale din istoria recenta. Este clar ca Grebla a fost inca de la inceput doar unealta cu care Ciolacu si Ciuca au vrut sa controleze alegerile cu orice pret. Ce se intampla la sectoarele 1 si 2 este bezna democratiei. Refuzul mafiei PSD-PNL de a renumara voturile, in ciuda tuturor dovezilor clare de frauda, arata ca sunt dispusi sa inchida inclusiv democratia", a scris Drula, intr-un mesaj publicat pe Facebook.

Tot miercuri, primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anuntat ca va depune plangere penala impotriva reprezentantului PSD din Biroul electoral de sector, pe care il acuza ca instiga la frauda electorala.

Candidatul Aliantei Dreapta Unita spune ca exista suspiciuni documentate ca au fost fraudate peste 2.000 de voturi. In fata Biroului Electoral de Sector a avut loc un protest USR pentru sustinerea lui Mihaiu, la care au participat si primarii Elena Lasconi si Lucian Viziteu.

Conform rezultatelor partiale anuntate de BEC, Armand si Mihaiu sunt la cateva sute de voturi in spatele contracandidatilor sai de la PSD-PNL, George Tuta si Rares Hopinca.

In schimb, presedintele Autoritatii Electorale Permanente (AEP), Toni Grebla, a dat vina pe primari pentru scandalul de la unele birouri electorale din tara, unde oamenii au stat la cozi zeci de ore pentru a depune sacii cu buletinele de vot si procesele verbale, si a declarat ca este convins ca miercuri va fi finalizat procesul de numarare si verificare a voturilor in toate judetele si in sectoarele din Bucuresti.

,,Exista in lege prevederea potrivit careia daca o persoana dovedeste ca exista suspiciuni cu privire la erori materiale sau ca exista neconcordante in ceea ce priveste procesele verbale inregistrate pot sa se adreseze Biroului electoral superior ierarhic care va analiza cererile si care poate sa decida fie admiterea, fie respingerea solicitarii. (…) Nu comentez ceea ce spun in campanie si dupa campanie competitorii politici, dupa ce va fi publicat rezultatul definitiv al alegerilor, evident ca voi fi si eu nevoit sa reactionez si sa uzez de toate prevederile legale in vigoare", a afirmat presedintele AEP.

Cititi si:

Comments