Romani repatriati cu doua curse Tarom. 98 de compatrioti s-au intors din Austria si Olanda

Romani repatriati cu doua curse

Romani repatriati cu doua curse Tarom. 98 de compatrioti s-au intors din Austria si Olanda


98 de romani au fost repatriati vineri cu doua curse speciale Tarom, din Olanda si Austria. Cetatenii erau izolati pe teritoriul celor doua state straine din cauza restrictiilor luate impotriva coronavirusului si nu mai aveau posibilitatea sa ramana acolo, informeaza Ministerul Afacerilor Externe.


,,In cursul zilei de 29 mai, au revenit in tara 43 de cetateni romani care se aflau pe teritoriul Regatului Tarilor de Jos (pe ruta Bucuresti-Amsterdam-Bucuresti) si 55 de cetateni romani care se aflau pe teritoriul Republicii Austria (pe ruta Bucuresti-Viena-Bucuresti), ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor si ale Ministerului Afacerilor Interne. Repatrierea a fost asigurata prin intermediul a doua curse aeriene operate de compania Tarom" a precizat, intr-un comunicat, MAE.


,,Cetatenii
romani repatriati nu si-au mai putut prelungi sederea pe
teritoriul statelor respective din diverse motive" a explicat sursa
citata.


In plus,
demersurile de repatriere organizate pe ruta Amsterdam-Bucuresti au
permis revenirea in Romania a unui cetatean italian si a unui
cetatean olandez.


Cu zborul organizat de autoritatile romane au ajuns in tara si patru cetateni straini, care au facut escala catre Grecia, a mai informat MAE.


Comments