Romania creste capacitatea de testare Covid. Ludovic Orban a luat DECIZIA

Romania creste capacitatea de testare

Romania creste capacitatea de testare Covid. Ludovic Orban a luat DECIZIA

"Am discutat in primul rand de cresterea capacitatii de testare, pe langa achizitionarea acestor teste antigen, sa crestem in continuare capacitatea de testare pe aparate de tip Real Time PCR. Am o solicitare la DSP sa aiba o procedura. Nu trebuie sa aglomereze anumite centre, astfel incat sa se ajunga la intarzieri, trebuie sa fie distribuite uniform astfel incat sa se realizeze testarile cat mai rapid. In mod normal, ar trebui in 24 de ore de la prelevarea probelor sa se efectueze testarea, sa se poata comunica diagnosticul cat mai rapid", a declarat Ludovic Orban, la inceputul sedintei de Guvern de miercuri.

Capacitatea de testare pentru COVID-19 ajunge la 50.000 de teste pe zi, a precizat ministrul Sanatatii, Nelu Tataru.

"Avem 141 de puncte de testare. In ordin, maine dimineata, o sa mai apara 18 puncte de testare. Avem o capacitate de 50.000 de teste pe zi la toate aceste laboratoare", a spus Tataru.

El a adaugat ca la Ilfov exista ramaneri in urma in privinta vitezei de testare.

"Evaluam in fiecare zi, avem ramaneri in urma - Ilfovul - si aici am recomandat si DSP Ilfov si DSP Bucuresti, ca sunt aceleasi laboratoare de zone, sa redirectioneze aceste teste catre laboratoarele care pot duce la 24 de ore", a adaugat Tataru.

Comments