SA CURGA BANII Bugetul Festivalului

SA CURGA BANII – Bugetul Festivalului Castanelor va fi majorat astazi cu inca 200.000 de lei, ajunga...

BANI PUBLICI. Dupa ce la jumatatea lunii iulie, bugetul sarbatorii municipiului Baia Mare a fost stabilit la suma-record de 2,2 milioane de lei, astazi, consilierii locali vor aproba majorarea cu inca 200.000 de lei. Propunerea, care pare mai mult o decizie unilaterala a primarului Catalin Chereches, este argumentata de faptul ca nu ajung banii pentru... cazarea invitatilor si promovarea evenimentului.

&

In afara acestei subventii publice din bugetul local, Festivalul Castanelor 2017 mai are alocata si suma de 50.000 de lei, din bugetul Consiliului Judetean Maramures. In acest context, suma totala care va fi scoasa din bugetul public pentru Festivalul Castanelor 2017 ajunge la 2,9 milioane de lei (echivalentul a 636.000 euro, cu mult peste o jumatate de milion de euro).

&

Opulenta financiara in care va fi imbaiata sarbatoarea Baii Mari a fost anticipata de 2mnews inca din urma cu aproximativ patru luni (vezi articolul AICI) Argumentele rationamentului pe baza carora am emis estimarea au constat din faptul ca se implinesc 25 de ani de la prima editie (demarata in mandatul de primar al lui Cristian Anghel) si, mai ales, pentru ca e prima de dupa intoarcerea "la butoane" a edilului Catalin Chereches - motiv suficient pentru decizia de a da cep la bugetul public.

&

Titulatura evenimentului a fost schimbata in 2015, de Catalin Chereches, din Sarbatoarea Castanelor in Festivalul Castanelor si va dura si in acest an mai multe zile (manifestarile avand loc in perioada 21-24 septembrie 2017, pe Bulevardul Unirii si in Piata Libertatii (Centrul Vechi) din Baia Mare).

&

Catalin VISCHI

Comments