Sase teste RT PCR, acelasi rezultat: pozitiv COVID-19. Drama unei romance de 31 de ani

Sase teste RT PCR, acelasi rezultat: pozitiv COVID-19. Drama unei romance de 31 de ani

Sase teste RT PCR, acelasi rezultat: pozitiv COVID-19. Drama unei romance de 31 de ani

Tanara a declarat, astazi, intr-o interventie telefonica la Realitatea PLUS, ca a trecut aproape o luna de la primul test pozitiv, facut pe data de 12 iulie, dupa ce a aflat ca a luat contact cu un caz confirmat.

Fata povesteste ca s-a internat imediat ce a aflat rezultatul pozitiv, de teama sa nu apara complicatii ale bolii. A stat 15 zile internata in spital, iatr primele simptome i-au aparut la doua zile de la internare. La finalul celor 15 zile, tanara a plecat acasa la cerere, tot pozitiva fiind. De atunci, fata a repetat testul din cinci in cinci zile, ultima data pe data de 5 august, rezultatul fiind, in continuare, pozitiv.

Ea spune ca nu mai are simptome de aproximativ doua saptamani, fiind diagnosticata cu o forma usoara a bolii, fara modificari pulmonare. La analizele de sange recoltate in data de 6 august si IDM-ul apar ca fiind negative, ceea ce inseamna ca nu a devoltat anticorpi dupa trecerea prin infectia cu virusul SARS-CoV-2, asa cum ar fi fost de asteptat.

Tanara a precizat, de asemenea, ca a facut testele in locuri diferite tocmai pentru a fi sigura ca nu exista nicio eroare la mijloc.

"Din informatiile prezent pana in acest moment in literatura de specialitate inernationala, as putea spune, este recomandat ca in astfel de situatii in care exista o diferenta testul RT PCR si anticorpi, reevaluarea sa fie facuta de un medic infectionist pentru ca este extrem de important se vedem daca acesti anticorpi sunt prezenti legat de de imunitatea pe care o dezvolta fiecare persoana dupa trecerea prin infectie. Legat de gradul de infectiozitate, parerile tind sa merga catre ideea ca persoanele care au fost infectate - dupa doua saptamani de la momentul in care au fost infectate, mai ales daca au avut forme usoare sau sunt persoane asimptomatice - riscul de a prezenta un virus care sa produca infectie este extrem de mic. RT PCR-ul releva doar prezenta virusului. Nu spune daca acesta este intr-o forma care sa produca infectie sau sunt resturi virale, care se gasesc in organism si pe care acesta reuseste mai greu sa le elimine", a explicat dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Capitala.

Comments