SCANDAL FARA

SCANDAL FARA PRECEDENT. Finul lui Cristan Busoi, numit la conducerea Spitalului Judetean Calarasi, d...

Potrivit jurnaliștilor de la ancheteonline.ro, Marius Bogdan Militaru a fost numit la conducerea Spitalului Județean Călărași de PNL Călărași, care conduce acest județ. Investirea în funcție a fost făcută în ciuda faptului că finul lui Bușoi este cercetat penal pentru obținerea ilegală de despăgubiri de la ANRP și pentru delapidarea bugetului Spitalului Jidețean Timiș.

Într-un raport al Curții de Conturi de prin 2009, inspectorii fiscali sesizau mari neregului în contractele încheiate de firmele finilor lui Bușoi, Vlad Iman și Bogdan Militaru, cu spitalul județean Timișoara, în perioada în care la conducerea județului se aflau tot liberalii, arată sursa citată.

Curtea de Conturi a sesizat mari nereguli la contractul nr. 2345/16.10.2007 referitor la dezinsecţia şi deratizarea la Spitalul Clinic de Urgenţă Timişoara, încheiat de firma SC VM Desider SRL.

“Prin actele adiţionale încheiate în exerciţiul bugetar al anului 2008 şi pentru acest exerciţiu şi prin însumarea cărora rezultă o valoare exprimată în euro de 14.436 euro, s-a procedat la fracţionarea achiziţiei publice ceea ce a creat condiţiile practicării achizionarii directe şi nu a aplicării corecte a procedurii legale ce se impunea în acest tip de achiziţie, având în vedere pragul legal de 10.000 euro până la care, achiziţia serviciilor se poate realiza în acest mod”, se spune în raport.

Comments