SCANDALUL pe motiunea de cenzura continua - PNL si PSD sesizeaza CCR, in timp ce USR acuza un abuz si AUR ameninta cu proteste

SCANDALUL pe motiunea de cenzura continua

SCANDALUL pe motiunea de cenzura continua - PNL si PSD sesizeaza CCR, in timp ce USR acuza un abuz s...

Parlamentarii AUR au venit cu pancarte in Parlament, nemultumiti ca PSD si PNL refuza sa introduca pe ordinea de zi dezbaterea si votul motiunii de cenzura. Nemultumirile nu au putut fi auzite, si asta pentru ca sunetul a fost oprit.

Pentru a-l favoriza pe Florin Citu, comisiile din Senat in care au majoritate PNL si PSD au adoptat un punct de vedere despre motiunea de cenzura care urmeaza sa fie transmis Curtii Constitutionale. Documentul a fost insusit si de Camera Deputatilor. Demersul a fost initiat de Florin Roman, sustinatorul premierului, in absenta presedintilor celor doua Camere.

,,Colegii de la comisia de constitutionalitate au adoptat un punct de vedere. I-am intrebat pe colegii mei daca avem o pozitie comuna Camera Deputatilor, Senat sau nu. O voi trimite sub semnatura mea", a anuntat deputatul Florin Roman.

,,Aveam de ales intre a raspunde CCR sau nu. Daca am fi avut mai multe propuneri, am fi putut intelege cand suntem suspectati ca de ce am ales una sau alta. Nu este razboiul nostru, nu este conflict sesizat de noi", a declarat Alfred Simonis, liderul deputatilor PSD.

Pe de alta parte, liderii USR si AUR sustin ca demersul este un abuz.

,,Am atras atentia dlui Roman ca incalca regulamentul. Nu poti sa ceri vot pe o hartie de pe strada, nu a fost in stare sa spuna cum a ajuns asta la Senat", spune Ionut Mosteanu, liderul de grup al deputatilor USR-PLUS.

Si Anca Dragu, presedintele Senatului, spune ca va trimite un alt punct de vedere, diferit de cei asumat in birourile permanente ale Parlamentului.

,,Pentru prima data, Biroul Permanent trimite catre CCR un punct de vedere defavorabil Senatului. Vom explica ca ceea ce sustine Guvernul este incorect", a anuntat Anca Dragu, presedintele Senatului si senator USR-PLUS.

Guvernul a sesizat la Curtea Constitutionala motiunea de cenzura depusa de USR si AUR. Motiunea a fost citita deja cu scandal in plenul Parlamentului.

Saptamana trecuta, joi, pe 9 septembrie, motiunea de cenzura impotriva Guvernului Citu a fost citita in sedinta comuna a celor doua Camere ale Parlamentului. A fost scandal monstru, cu circ, imbranceli si injuraturi. Plenul reunit a inceput joi sub conducerea deputatului PNL Florin Roman si a presedintelui Senatului, Anca Dragu si s-a terminat cu deputatul Cristina Pruna in locul lui Roman. Acesta a fost debarcat cu forta de la conducerea sedintei de parlamentari de la AUR dupa ce a confiscat microfonul si a incercat sa conduca singur sedinta.

Motiunea de cenzura, citita cu scandal. Omul lui Citu a sabotat sedinta Parlamentului - EVACUAT CU FORTA. FOTO&VIDEO

Comments