Scandalul semnaturilor false. George Simion s-a prezentat la Parchet. Declaratii-bomba: Am informati...

"Am venit astazi la Parchetul General pentru a cere clarificari, pentru a-mi cere telefonul inapoi si de a ma scutura efectiv de mizeria aruncata cu trei zile inainte de alegerile din 9 iunie asupra noastra (...). O sa fac o cerere pentru urgentarea perchezitiei informatice sau pentru returnarea bunurilor, pentru ca in momentul acesta Parchetul General pur si simplu a facut o talharie. Timp de doua saptamani retine niste bunuri si practica spune ca le va retine doua luni - trei luni, si creeaza neplaceri, creeaza nervi, nervozitate, probabil spera sa obtina marturii prin genul asta de presiuni asupra martorilor", a sustinut Simion, citat de Agerpres.

Liderul AUR a adaugat ca nu sunt probe impotriva sa, a afirmat ca nu a incurajat pe nimeni sa falsifice semnaturi si a sustinut ca are informatii potrivit carora va fi "ridicat" si de alte "structuri ale Parchetului".

Silvestru Sosoaca contesta controlul judiciar. Auzatii grave, lansate de candidatul independent la PE: "Arunca o gramada de laturi asupra noastra"

"Sa termine odata povestea asta. E alba, e neagra, le-am gasit pe telefoane proba asta, proba asta, proba asta, proba asta. Nu au ce gasi despre mine, nu am incurajat pe nimeni sa falsifice, ei probabil vor sa gaseasca altceva. Am informatii ca ma vor ridica si alte structuri ale Parchetului, spre exemplu, DNA-ul. Sa ma ridice. Eu nu am nimic ilegal savarsit, ma pun la dispozitia oricarui organ de ancheta, dar asta e legat mai mult de calitatea noastra de competitor electoral, pentru ca au cerut aici dosare din ianuarie, anul acesta, care erau in competenta Parchetului de pe langa Judecatoria Suceava. Sunt dosare din septembrie, anul trecut, cerute de acest procuror. E o vanatoare de vrajitoare si nu am de gand sa stau cu mainile in san si sa suport genul asta de presiuni. Dati-mi telefonul, domnule procuror! Cautati-l daca vreti, n-am nicio problema, imi dau acordul daca asta doriti, dar dati-mi telefonul", a completat Simion.

Simion a criticat organele de urmarire penala pentru ca acestea ar tergiversa instrumentarea cazului sau.

"Eu ma pun la dispozitia organelor de ancheta, nu e nevoie sa se faca arestari pe strada, mandate de aducere. Sunt aici, vin, dar sa discute si cu noi cineva,. A venit, intr-un final, vineri, pe 7 iunie, domnul Iacob, a zis ca revine cu raspunsurile, pentru ca tot ceea ce am inaintat catre dansul speram sa ajunga la domnul Florenta, si nu s-a intamplat absolut nimic. Nimeni nu m-a chemat, nu mi-a zis nimeni nici pas. Cand am vrut sa vorbesc cu cineva oficial din aceasta institutie au fugit toti. Telefonul era la colega mea care raspundea cand nu puteam eu sa raspund. Ma pun la dispozitia organelor de ancheta, dar se pare ca este ceva cusut cu ata alba. Atat timp cat nu sunt anchetat, nu se intampla nimic", a conchis liderul AUR.

Comments