SCHIMB DE MORTI Spitalul Municipal a

SCHIMB DE MORTI - Spitalul Municipal a incurcat doi morti, greseala fiind descoperita dupa inmormant...

SCHIMB DE MORȚI Pe cât de grav tot pe atât de revoltător este un caz petrecut zilele acestea la Dej. O familie din Nireș a primit de la morga Spitalului Municipal Dej cadavrul unei alte femei, iar eroarea a ieșit la iveală abia a doua zi după înmormântare.SCHIMB DE MORȚI Între timp, cadavrul femeii din Nireș a fost transportat la Cluj-Napoca unde urma să aibă loc înmormântarea celei pe care rudele din Cluj o credeau a fi mătușa lor.

Tanti Iluș, așa cum îi ziceau apropiații femeii de 74 de ani din Nireș, s-a stins duminică seara la Spitalul Municipal din Dej. Tot acolo a murit și o femeie fără adăpost, în vârstă de 66 de ani, originară din Cluj-Napoca. După constatarea decesului, trupurile neînsuflețite ale celor două femei au fost coborâte în subsolul spitalului, la morgă, urmând ca după efectuarea autopsiei să fie ridicate de familii. Dacă familia din Nireș a putut fi anunțată imediat de decesul persoanei dragi, pentru femeia din Cluj-Napoca lucrurile nu au fost atât de simple, deoarece în actul de identitate pe care îl avea asupra ei rubrica de adresă nu era completată. Fiica femeii de 74 de ani și-a ridicat mama de la morgă și a dus-o acasă la Nireș pentru a o jeli și a pregăti înmormântarea creștinească.

Tanti Iluș a fost condusă pe ultimul drum de către toți cunoscuții ,miercuri, în cimitirul din Nireș. Între timp, autoritățile au reușit să identifice un nepot al celeilalte femei, din Cluj-Napoca, iar acesta a început de asemenea pregătirile pentru înmormântare.

Ieri a venit la morga spitalului pentru a-și lua mătușa moartă și a o duce la Cluj unde urma să fie înmormântată. Nu s-a gândit nicio clipă că o astfel de greșeală este posibilă, așa că a ridicat capacul sicriului abia după ce a ajuns cu el la Cluj. Atunci și-a dat seama că în sicriu nu se afla mătușa lui și s-a întors la Dej pentru a cere explicații.

Tot ieri, familia îndoliată din Nireș a avut parte de o surpriză neplăcută: la poartă au bătut polițiștii, care au întrebat-o pe fiica femeii  dacă este sigură că persoana înmormântată cu o zi în urmă este mama ei. Cu toate că femeia a fost privegheată cu sicriul descoperit, timp în care mai mulți vecini și cunoscuți s-au rugat la catafalcul femeii din Nireș, aceștia nu și-au dat seama că plâng la căpătâiul altcuiva. Totuși, oamenii din sat spun că atât lor, dar și familiei, li s-a părut că persoana aflată în sicriu nu prea semăna cu tanti Iluș, dar au crezut că aspectul acesteia s-a schimbat după autopsie.

Cazul este acum anchetat de polițiști, iar astăzi  cei de la Medicina Legală au scos din mormântul aflat în cimitirul din Nireș  sicriul cu femeia îngropată miercuri, pentru a face schimbul de cadavre.

Urmează ca ancheta să stabilească cine se face vinovat de eroarea grava de la morga Spitalului Municipal Dej, iar cel responsabil de acest lucru va fi cercetat pentru neglijență în serviciu. (dejeanul.ro)

Comments