SCRUM – Un barbat a dat foc la casa in care locuia impreuna cu sotia si trei copii

SCRUM – Un barbat a dat foc la casa in care locuia impreuna cu sotia si trei copii

SCRUM Camera şi bucătăria unei căsuţe au ars în întregime în această seară, în Sărăţel, județul Bistrița Năsăud, în apropiere de calea ferată, spre gară.

 Cinci persoane locuiau în casa care s-a aprins – cei doi soţi, împreună cu trei dintre cei patru copii ai lor.

Se pare că aseară acesta ar fi cumpărat câţiva litri de benzină într-un recipient şi că ameninţa de multă vreme că va da foc casei.

Oamenii şi vecinii din apropiere nu au reuşit să salveze aproape nimic din imobilul în flăcări. Din fericire, în momentul în care incendiul a mistuit locuinţa, înăuntru nu se afla nimeni.

Nu se ştie motivul pentru care bărbatul ar fi recurs la un asemenea gest.

Soţul femeii este şi el prezent la faţa locului, în stare de ebrietate, susţinând că nu este el vinovat de focul izbucnit în casă.

„Nuțiu Avram, ginerele meu a dat foc. Tot a băut de ieri în continuu și am văzut că ia foc casa. Noi eram în cealaltă casă. (…) Azi-noapte a luat benzină să dea foc, aseară a spus că dă foc”, spune soacra bărbatului.

Atât soacra, cât și soția bărbatului susțin că acesta este de nestăpânit atunci când bea

Se pare că bărbatul, care abia se ținea pe picioare și când pompierii au venit să stingă incendiul, amenința de mai bine de o lună că va da foc la casă. Motivul ar fi neînțelegerile dintre cei doi soți.

„Incendiul se manifesta cu violență la întreaga construcție. Exista posibilitatea propagării incendiului la casele învecinate. Arderea era generalizată la întreaga locuință. Din primele cercetări, rezultă ca și cauză probabilă a incendiului acțiunea intenționată a proprietarului. Timpul aproximativ în care am stins incendiul este de 30 de minute. Suprafața locuinței este de aproximativ 40 de metri pătrați, construcție din lemn și chirpici”, a declarat Toma Vlăduț, locțiitor comandant detașament din cadrul ISU Bistrița.

Cei doi soți sunt împreună de 15 ani și au patru copii, cu vârste cuprinse între 15 și 2 ani. Cea mai mare dintre fete, deși are doar 15 ani este deja căsătorită. Se pare că familia se ocupă cu comerțul ambulant al fructelor de pădure.

Bărbatul neagă că ar fi dat foc locuinței, asta deși membrii familiei sale susțin că adesea a amenințat că va incendia casa și chiar ar fi cumpărat benzină într-un recipient în acest scop. Când bărbatul încerca să le spună jurnaliștilor prezenți că nu el a dat foc la casă, cumnatul acestuia l-a luat la bătaie de față cu oamenii adunați lângă locuință și cu pompieri. (bistriteanul.ro)

Comments