SE ASCUTE SECUREA RAZBOIULUI – Satui de promisiuni, sindicalistii Sanitas intra in greva generala

SE ASCUTE SECUREA RAZBOIULUI – Satui de promisiuni, sindicalistii Sanitas intra in greva generala

SE ASCUTE SECUREA RĂZBOIULUI Mii de sindicaliști Sanitas vor ieși în stradă începând de săptămâna viitoare. Decizia a fost luată joi, 15 septembrie, de Consiliul Național al Confederației.

SE ASCUTE SECUREA RĂZBOIULUI Mircea Ciocan, vicepreședintele Federației Sanitas, spune că „începând de vineri se vor strânge semnături așa cum legea cere pentru declanșarea conflictului de muncă.

În plus am hotărât ca în semn de protest față de modul în care guvernații au înțeles să nu răspundă solicitărilor noastre să cerem, din stradă, îndreptarea neechităților salariale. Drept urmare am stabilit și aprobat calendarul acțiunilor revendicative pentru perioada imediat următoare.

Vom începe marți (20 septembrie) cu pichetarea ministerelor Muncii, Sănătății și Finanțelor. Astfel de acțiuni vor urma să aibă loc timp de trei săptămâni consecutiv. La aceste acțiuni de pichetare vor participa și sindicaliști din Maramureș”.

Potrivit lui Ciocan, pe 12 octombrie, sindicaliștii Sanitas vor intra în grevă japoneză. O săptămână mai târziu, pe 19 octombrie, vor întrerupe activitatea între orele 8.00 şi 10.00.

Dacă toate acestea nu vor aduce rezolvarea problemelor, pe 31 octombrie sindicaliștii din sănătate vor intra în grevă generală.

Reamintim că protestele sunt urmare a faptului că în lista celor care au beneficiat de majorări salariale, odată cu 1 august, nu se regăsesc mii de oameni care lucrează în sănătate și asistență socială.

Este personalul TESA, personalul din creşe şi funcţionarii publici din DSP, de personalul din cabinetele medicale şcolare dar și despre angajații unităţilor de asistență socială.

C.A.

Comments