Se lucreaza la primul parc industrial

Se lucreaza la primul parc

Se lucreaza la primul parc industrial

Primul parc industrial din judetul Maramures devine realitate. Se face drumul de acces si ulitele spre locatia din Baia Sprie.

,,Am inceput, inca de saptamana trecuta, lucrarile pentru realizarea drumului de acces la Parcul industrial din Baia Sprie, prin societatea Drumuri si Poduri Maramures SA.

In prima faza, au fost realizate sapaturile, iar in aceasta saptamana se executa lucrarile de reciclare a solului, care vor fi finalizate azi. Urmatorul pas este asternerea de balast si piatra sparta pentru stabilizarea solului. In urma acestor lucrari, drumul va fi pregatit pentru asfaltare.

Pana in 15 decembrie vom avea drumul si utilitatile publice finalizate, asfel incat de anul viitor sa putem primi companii in Parcul industrial Baia Sprie.

Parcul industrial de la Baia Sprie va avea o suparafata de 34 de hectare, cu posibilitate de extindere la 50 de hectare", spune Ionel Bogdan, presedintele Consiliului Judetean Maramures.

Finantarea pentru infrastructura acestui parc industrial o asiguram din bugetul Consiliului Judetean Maramures.

,,Asa cum am promis, realizam parcuri industriale in Maramures, pentru ca avem nevoie de investitii prin care sa crestem economia judetului, sa oferim noi locuri de munca pentru maramureseni si un nivel de trai mai ridicat.

Vom construi inca doua parcuri industriale, la Farcasa – 20 hectare – si la Somcuta Mare pe o suprafata de 10 hectare. Acestea vor fi dezvoltate prin fonduri europene, respectiv prin Programul Operational Regional.

Multumesc domnului primar al orasului Baia Sprie, Birda Sebastian Alin, si Consiliului Local Baia Sprie pentru ca au cedat Judetului Maramures terenul necesar realizarii acestui parc industrial, pentru tot spriinul si operativitatea de care au dat dovada.

Multumesc echipei din cadrul Consiliului Judetean Maramures si echipei Drumuri si Poduri Maramures SA pentru munca sustinuta in vederea realizarii acestui obiectiv important pentru judetul nostru", mai spune presedintele.

V. Gherman

The post Se lucreaza la primul parc industrial first appeared on Informatia Zilei.

Comments