SE MAI TIN CASTANELE? – Nicio firma nu s-a prezentat la licitatie! Domnule Tagarlas, sunteti multumi...

SE MAI ȚIN CASTANELE? Festivalul Castanelor din Baia Mare, o sărbătoare care a consacrat municipiul la nivel internațional, când la ediția de anul trecut pe scena amplasată pe bulveradul Unirii au urcat nume precum Dr. Alban, C.C. Catch, Chicane sau Tinie Tempah, riscă să devină în acest an o amintire palidă a ceea ce a însemnat o serie de evenimente reușite. Programul ediției 2016 a fost decis de către consilierii locali din comisia de cultură, iar la prima licitație care a avut loc miercuri, 31 august, nu s-a prezentat nicio firmă care să își manifeste intenția de a se ocupa de partea de sonorizare, precum și de aducerea artiștilor și a formațiilor care au fost menționate în caietul de sarcini.

Programul sărăcăcios pe care consilierii locali s-au gândit să îl pună pe hârtie pentru ediția din acest an a Festivalului Castanelor a stârnit reacții din partea internauților. Imediat ce lista artiștilor a fost făcută publică, pe o rețea de socializare au fost postate zeci de comentarii de la băimărenii nemulțumiți de programul evenimentului.

„Anul trecut au fost cântăreți internaționali, acum aduceți niște ratați”.

„Cea mai urâtă sărbătoare cred că va fii, cu cântâreții ăștia de 2 lei. În loc de ăștia puteau fi aduși PUYA, Andra, Smiley”

„Tot nu aș vrea să cred că ăsta este programul oficial. Anul trecut au fost artiști internaționali și acum…”

Acestea au fost doar câteva dintre comentariile făcute publice de către băimăreni.

Programul Festivalului Castanelor din acest an a căzut în sarcina consilierilor din comisia de cultură după ce în plenul Consiliului Local au existat voci care nu au dorit organizarea acestui eveniment și voci care au dorit ca la Festivalul Castanelor să fie invitate doar talente locale. Unul dintre cei care a făcut aceaste propuneri a fost consilierul liberal Cristian Niculescu Țâgârlaș. Când a venit vremea să își exprime o opinie vizavi de program… a plecat într-o expediție în munți.

Având în vedere că la licitație nu s-a prezentat nicio societate de profil aceasta va fi reluată joi, 1 septembrie.

„În alegerea artiștilor, consilierii din comisia de cultură au ținut cont de prezența artiștilor în Baia Mare în acest an. Vă dau un exemplu. Iris va concerta după Festivalul Castanelor în Baia Mare și de aceea ne-am gândit să aducem trupe care de ceva vreme nu au fost să îi încânte pe băimăreni. Spre deosebire de anul trecut, oferta care se află în licitație este una globală, firma câștigătoare urmând să se ocupe atât de partea de sonorizare cât și aducerea artiștilor la Baia Mare. Având în vedere că la licitația de astăzi nu s-a prezentat nimeni, comisia de cultură din cadrul Consiliului Local urmează să se întrunească pentru a stabili termenii unei noi licitații, caietul de sarcini urmând a fi încă o dată ridicat pe site-ul Primăriei Baia Mare mâine dimineață”, a declarat Marinel Rob, primarul interimar al municipiului Baia Mare.

Simona Vasiac

Comments