Secretarul de stat american Antony Blinken, vizita la Kiev, dupa primul succes al contraofensivei uc...

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, a sosit miercuri in capitala ucraineana intr-o vizita oficiala, a informat presa ucraineana, preluata de agentia EFE. Vizita are loc in a patra luna a contraofensivei incepute de ucraineni impotriva pozitiilor detinute de rusi.

In aceasta dimineata s-a aflat ca Blinken este deja la Kiev, dupa ce cu o zi inainte presa aflase neoficial despre aceasta posibila vizita, insa Departamentul de Stat nu a dorit sa comenteze zvonurile, potrivit "Evropeiska Pravda".

Canalul public ucrainean "Suspilne" a confirmat de asemenea sosirea lui Blinken si a facut referire la surse din cadrul biroului prezidential ucrainean.Sosirea lui Blinken are loc in aceeasi zi in care fortele ucrainene au respins un atac major cu rachete asupra capitalei Kiev.

Prima oprire a lui Blinken miercuri, dupa o scurta vizita la ambasada SUA, a fost la un cimitir militar, unde a depus o coroana de flori in onoarea soldatilor ucraineni care au murit pe front.

I welcomed @SecBlinken in Ukraine.The Secretary became the first counterpart to begin his day in Kyiv by paying tribute to our fallen heroes at Berkovetske cemetery.This is a sign of respect to all Ukrainian warriors who gave their life for our freedom and the right to live. pic.twitter.com/yMSWFRTqh5

-- Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) September 6, 2023

Antony Blinken are programata si o intrevedere cu presedintele Volodimir Zelenski, in cadrul careia ar urma sa se discute despre avansul Ucrainei in jurul orasului Bahmut. Zelenski tocmai a fost marti intr-o vizita in teritoriile recucerite de fortele ucrainene in orasul din esta.

Blinken se afla la a treia vizita in Ucraina de la inceputul razboiului de agresiune declansat de Vladimri Putin pe 24 februarie 2022. Secretarul de stat american a fost la Kiev si in aprilie anul trecut, dupa retragerea rusilor din zona capitalei si descoperirea ororilor soldatilor lui Putin de la Bucha, apoi in luna septembrie 2022.

Comments