Seful CJ Timis - Alin Nica, in atentia Parchetului General - Acuzatii grave facute de ANI

Seful CJ Timis Alin Nica, in atentia

Seful CJ Timis - Alin Nica, in atentia Parchetului General - Acuzatii grave facute de ANI

Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul General si il acuza pe Nica ca isi dadea contracte cu dedicatie catre firma in care era si actionar in timpul in care a fost primar al comunei Dudestii Noi, judetul Timis.

Alin Nica este presedinte al Consiliului Judetean Timis din octombrie 2020 si conduce filiala PNL Timis. Anterior, Alin Nica a fost primar al comunei Dudestii Noi timp de 16 ani, fiind ales de patru ori in aceasta functie, din 2004.

Agentia Nationala de Integritate a anuntat miercuri ca a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie ,,cu privire la existenta indiciilor referitoare la savarsirea de catre NICA ALIN ADRIAN a infractiunilor de conflict de interese, respectiv folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane, prevazuta de art. 301 din Codul Penal, intrucat in exercitarea functiei de primar al comunei Dudestii Noi (mandatul 2016 - 2020), a participat la luarea unor decizii ce au adus un folos patrimonial in valoare de 132.000 lei unei entitati in cadrul carui Consiliu detinea calitatea de membru si, totodata, a emis pentru aceasta o autorizatie de constructie.

Mai mult, NICA ALIN ADRIAN a incheiat un contract civil in baza caruia a fost remunerat cu suma de 6.900 Lei, cu o societate comerciala cu care Primaria Dudestii Noi incheiase 15 contracte prin achizitie directa.

Totodata, in calitate de primar a incheiat si un contract de arenda cu o intreprindere individuala, cu care incheiase un contract de arendare, in calitate de persoana fizica.

De asemenea, ANI a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si cu privire la existenta indiciilor referitoare la savarsirea de catre NICA ALIN ADRIAN a infractiunii de fals in declaratii, prevazut de art. 326 din Codul Penal, intrucat, in declaratiile de interese depuse in anii 2021 si 2022 a declarat detinerea unei calitati din care demisionase.

Totodata, persoana evaluata nu a mentionat in declaratiile de avere depuse in anul 2020, venituri in cuantum de 4.636 Lei obtinute in anul 2019 de la o intreprindere individuala".

Comments