Seful Politiei Barlad, retinut pentru abuz in serviciu

Seful Politiei Barlad, retinut pentru abuz in serviciu

Seful Politiei Barlad, retinut pentru abuz in serviciu

Judecătoria Bârlad a decis cercetarea sub control judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, a şefului Poliţiei Municipale Bârlad, Vasile Chelaru, pentru abuz în serviciu, instigare la fals intelectual şi instigare la delapidare.

Magistraţii au respins astfel solicitarea procurorilor de arestare preventivă a comisarului-şef Vasile Chelaru, care a fost pus în libertate la expirarea ordonanţei de reţinere emisă, luni seară, de Parchet.  

Şeful Poliţiei Bârlad este acuzat că, în calitate de şef de structură, l-a îndrumat pe ofiţerul de caz care desfăşura cercetări într-un dosar de viol să dispună efectuarea unei expertize, deşi procurorul de caz respinsese această cerere. De asemenea, şeful Poliţiei Bârlad mai este acuzat că că l-ar fi instigat pe secretarul instituţiei să consemneze, în fals, data de înregistrare a unei petiţii, dar şi că ar fi folosit maşina de serviciu în interes personal.

Procurorii Parchetului Judecătoriei Bârlad au făcut, în 1 septembrie, mai multe percheziţii la sediul Poliţiei Municipale, în dosarul în care sunt cercetaţi şeful instituţiei, Vasile Chelaru, şi doi subordonaţi ai acestuia. 

Cei trei sunt acuzaţi că ar fi tergiversat cercetările într-un dosar în care un tânăr de 24 de ani este anchetat pentru viol, lipsire de libertate şi favorizarea infractorului, fapte comise în aprilie anul trecut.

”La sediul Poliţiei Bârlad au avut loc patru percheziţii în urma cărora au fost ridicate mai multe documente şi unităţi de calculatoare. Activităţile s-au desfăşurat într-o cauză în care există suspiciuni cu privire la comiterea unor infracţiuni de serviciu într-un dosar în care sunt făcute cercetări pentru viol, lipsire de libertate şi favorizarea infractorului”, declara pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Bârlad, Mihaela Plopan.

În dosarul de viol, lipsire de libertate şi favorizarea infractorului este anchetat şi şeful Centrului de Primire în Regim de Urgenţă a Copilului Abuzat, Exploatat şi Neglijat, psihologul Ionel Brătianu, care este acuzat că a întocmit o expertiză favorabilă în cazul tânărului de 24 de ani, astfel încât concluziile să fie contrare faptelor comise. Tânărul este acuzat că a abuzat sexual o fată de 17 ani.

Articole recomandate

Comments