Senatorii au votat pentru scutirea de

Senatorii au votat pentru scutirea de impozit a pensiilor. Decizia finala va fi luata de Camera Depu...

Senatul a adoptat, in sedinta plenului de marti, propunerea de lege care modifica Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal in sensul abrogarii dispozitiilor prin care veniturile din pensii sunt supuse impozitului pe venit.

Propunerea legislativa vizeaza abrogarea articolului 61, lit. e); a articolului 64, alineat 1, lit.e) potrivit caruia cota de impozit este de 16% si se aplica asupra venitului impozitabil corespunzator fiecarei surse din fiecare categorie pentru determinarea impozitului pe veniturile din pensii, a articolului 100, care face vorbire despre stabilirea venitului impozitabil lunar din pensii, precum si a articolului 101, care reglementeaza retinerea impozitului din venitul din pensii.

De asemenea, este eliminat si articolul 77, potrivit caruia deducerea personala se acorda pentru persoanele fizice care un venit lunar brut de pana la 1.500 lei.

Totodata, printr-un amendament al Comisiei de buget din Senat a fost eliminata si prevederea potrivit careia Codul fiscal ar fi urmat sa fie modificat si completat numai prin lege. "Se interzice modificarea si completarea prezentului cod prin ordonante", stipula propunerea initiatorilor de modificare a articolului 4, alin.4.

Propunerea legislativa a primit din partea Comisiei pentru buget a Senatului un raport suplimentar de admitere cu amendamente admise, care a fost aprobat de plen cu 63 de voturi 'pentru', 20 de voturi 'impotriva' si zece abtineri.

Actul normativ are un caracter ordinar si a fost adoptat de Senat, in calitate de prima Camera sesizata, cu 66 de voturi 'pentru', 18 de voturi 'impotriva' si cinci abtineri. Decizia finala va fi luata de deputati.

Comments