Sesizarea lui Iohannis pe Legea privind educatia sanitara in scoli, dezbatuta de CCR pe 16 septembrie

Sesizarea lui Iohannis pe Legea privind

Sesizarea lui Iohannis pe Legea privind educatia sanitara in scoli, dezbatuta de CCR pe 16 septembri...

Presedintele Klaus Iohannis a sesizat, pe 24 iunie, CCR cu privire la legea adoptata de Parlament prin care educatia sexuala va putea fi predata copiilor in scoli doar daca parintele sau tutorele isi da acordul scris pentru acest lucru.

Klaus Iohannis sustine ca legea nu defineste notiunea de "educatie sanitara", nerezultand ce reprezinta aceasta. De asemenea, Iohannis mai spune ca este neclar si momentul in care trebuie sa se solicite acordul scris al parintilor sau al reprezentantilor legali ai copiilor in vederea participarii la aceste programe de educatie.

Klaus Iohannis mai afirma ca legea dedusa controlului de constitutionalitate eludeaza valorile statului de drept.

Anterior acestui demers, parlamentarii Uniunea Salvati Romania (USR) i-au cerut presedintelui Klaus Iohannis, intr-o scrisoare, sa nu promulge modificarea legii Educatiei referitoare la educatia sexuala, votata de Parlament pe 3 iunie, ci sa o trimita spre reexaminare Legislativului. In scrisoarea mentionata, parlamentarilor USR subliniau ca, prin modificarile adoptate, "a fost limitat accesul elevilor la programele si activitatile de Educatie pentru sanatate si educatie sexuala".

Va reamintim ca 3 iunie, Parlamentul a votat o modificare la Legea 45/2020 privind educatia sexuala, adaptata varstelor conform programei aprobata de Ministerul Educatiei inca din 2004, initiata de deputatul USR Cristina Iurisniti, in urma careia orele de educatie vor avea loc doar la cererea parintilor.

Comments