Sfaturi pentru a controla cheltuielile in timpul vacantei de vara

Sfaturi pentru a controla cheltuielile in

Sfaturi pentru a controla cheltuielile in timpul vacantei de vara


Cand pleci in vacanta iti stabilesti un anumit buget, dar de multe ori se intampla sa-l depasesti, desi nu vrei asta. Uite cum sa procedezi ca sa-ti gestionezi mai bine banii pe timpul concediului, distrandu-te totusi si simtindu-te bine!


E vremea vacantelor si daca ai in plan sa mergi la munte, la mare, intr-un alt oras sau o alta tara, cu siguranta ai si un buget pe care te poti baza pentru a avea parte de relaxarea perfecta. Cum sa faci sa nu-l depasesti si sa nu cheltuiesti in plus, astfel incat sa mai ai bani si la intoarcerea acasa pentru zilele urmatoare pana la salariu sau pensie, afla in continuare!


Cele mai mari cheltuieli dintr-un buget de calatorie sunt transportul, cazarea si mancarea. Acestea trebuie estimate corect inca de la planificarea vacantei!


Alege cu grija destinatia


Intotdeauna vrei sa alegi cea mai buna destinatie pentru a-ti petrece vacanta. Dar aceasta trebuie aleasa si in functie de resursele tale financiare. Avand resurse limitate, ar fi bine sa alegi ceva in functie de buget. Daca iti alegi intai destinatia si abia apoi iti faci socotelile sa vezi daca-ti ajung banii, nu procedezi deloc intelept.


Tine cont de faptul ca destinatiile care au cea mai mare cerere sunt, la randul lor, si cele mai scumpe. Orienteaza-te catre locuri mai putin aglomerate sau populare, dar care sa aiba si ele atractiile lor. Astfel, te feresti si de pericolele pandemiei care inca nu a trecut.


Poti alege sa mergi in cele mai frumoase locuri de vizitat din Romania

Tine cont de moneda locala


Atunci cand calatoresti intr-o alta tara, in care este utilizata o alta moneda, trebuie sa te informezi despre cursul de schimb. Si daca vrei sa economisesti, cel mai bine este sa alegi un loc unde schimbul valutar te favorizeaza.&


Atentie la mesele excesive!


Nu comanda niciodata mai mult decat poti manca. Se intampla ca dupa o zi in care ai umblat si ai vizitat mai multe obiective sa fii tare infometat/a si atunci cand te asezi la masa la o terasa sau la un restaurant sa comanzi mai mult decat poti manca. Nu pica in aceasta capcana!


Fa-ti o rutina din a comanda mai intai un singur preparat si abia dupa ce-l termini pe acesta, te poti decide daca mai este cazul sa-ti iei si altceva sau nu. Vei vedea ca in cele mai multe cazuri te vei simti satul/a si nu va fi nevoie sa mai cheltuiesti alti bani si pentru alt fel de mancare. Procedand asa, ai grija putin si de silueta ta!


Fereste-te de achizitiile compulsive!


Atunci cand intri intr-unul dintre acele magazine tipice de artizanat, parca iti doresti sa cumperi totul din jur. Micile suveniruri trebuie incluse in buget, pentru ca sigur iti vei dori sa aduci cu tine acasa ceva care sa-ti aminteasca de acea destinatie. Dar atentie, trebuie sa-ti controlezi impulsurile de moment, pentru a nu afecta bugetul stabilit anterior.


Comments