Sindicat: Exista riscul ca angajatii din invatamant sa nu primeasca salariile la timp!

Sindicat: Exista riscul ca angajatii din invatamant sa nu primeasca salariile la timp!

Sindicat: Exista riscul ca angajatii din invatamant sa nu primeasca salariile la timp!

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant si Federatia Sindicatelor din Educatie ,,SPIRU HARET", in numele celor peste 300.000 de salariati din invatamant ale caror drepturi si interese le reprezinta, cer public Ministerului Educatiei sa explice de ce nici pana la ora actuala kit-ul de actualizare a programului de calcul al salariilor EDUSAL nu a fost trimis in teritoriu si cine se face vinovat pentru aceasta situatie.

"Este inadmisibil ca pana astazi, 8 februarie, unitatilor de invatamant sa nu li se livreze programul de salarizare. Din informatiile primite, secretarele si contabilele spun ca este putin probabil sa reuseasca sa faca toate calculele pentru ca salariile sa fie platite la timp, pe 14 februarie, asa cum prevede legea. Aceasta deoarece, aproape de fiecare data, prima versiune transmisa avea erori.

Nu ne intereseaza ca Ministerul Educatiei a fost in negocieri pentru prelungirea contractului cu firma care livreaza programul, ne intereseaza doar ca angajatii din sistem sa-si ia salariile la timp. Cei mai multi dintre salariati au imprumuturi, facturi de plata si alte cheltuieli, iar aceasta intarziere le creeaza probleme in relatia cu tertii.

Cerem Ministerului Educatiei sa publice acest contract si sa precizeze cat a platit in ultimii 10 ani firmei care a realizat si asigura mentenanta EDUSAL. De asemenea, consideram ca este necesar ca Ministerul Educatiei sa dezvolte propriul soft pentru calculul si plata salariilor pentru ca astfel de intarzieri sa fie evitate. In plus, solicitam ca persoanele care se fac responsabile pentru aceasta intarziere sa fie trase la raspundere.

Mentionam ca nu este prima data cand modificarile aduse aplicatiei EDUSAL sunt trimise cu intarziere sau cu erori de calcul. De fiecare data colegii din unitatile de invatamant, care se ocupa de plata salariilor, sunt obligati sa stea peste program sau sa lucreze de acasa, in timpul liber. Cu toate acestea, orele suplimentare nu sunt platite", spun sindicalistii.

ZiarMM

The post Sindicat: Exista riscul ca angajatii din invatamant sa nu primeasca salariile la timp! appeared first on ZiarMM.

Comments