Singura scoala din Arad din programul o "masa calda" nu are spatiu pentru servirea acesteia

Singura scoala din Arad din programul o "masa calda" nu are spatiu pentru servirea acesteia

Singura scoala din Arad din programul o "masa calda" nu are spatiu pentru servirea acesteia

Potrivit proiectului pilot iniţiat de Guvern, începând cu noul an şcolar se acordă, cu titlu gratuit, elevilor din învăţământul primar şi gimnazial un supliment alimentar sub forma unui pachet alimentar sau a unei mese calde pe zi în perioada desfăşurii activităţii didactice, cu o valoare maximă de şapte lei pe zi pentru fiecare beneficiar.

Şcoala Gimnazială ”Ilarion Felea” Arad este singura din judeţ inclusă pe lista unităţilor care vor beneficia de programul pilot. Aici învaţă 450 de copii, majoritatea romi sau proveniţi din familii defavorizate.

Directoarea şcolii, Sofia Mladin, a declarat, marţi, pentru News.ro, că a aflat de pe site-ul Ministerului Educaţiei că unitatea a fost inclusă în program, dar alte informaţii despre modul de aplicare nu a primit de la autorităţile centrale sau judeţene, deşi a consultat şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ).

Sofia Mladin a declarat că ”acest program este aproape imposibil de aplicat” în şcoala pe care o conduce, în condiţiile în care nu există spaţii de servit masa.

”Mi se pare normal să avem un spaţiu special amenajat, cum ar fi o cantină. Nu este firesc ca elevii să servească o masă caldă în sala de cursuri, nici nu vreau să îmi imaginez ce ar fi aici”, a spus Mladin.

Conform sursei citate, nicio autoritate nu a contactat şcoala pentru a anunţa includerea în program. ”Probabil că am fost aleşi pentru că avem foarte mulţi copii proveniţi din medii defavorizate şi un grad mare de abandon şcolar. Nu ştim însă nimic altceva, nici de când se aplică programul, nici cum se va aplica, nici cine va aduce mâncarea în şcoală”, a spus directoarea.

Conducerea şcolii a discutat cu responsabili ai Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Primăriei Arad, în vederea construirii unui spaţiu special pentru servit masa.

”Cei de la DSP ne-au spus însă că nu avem spaţii suficiente pentru o astfel de construcţie”, a adăugat directoarea.

Contactaţi de News.ro, reprezentanţii ISJ Arad au declarat că nu au primit încă informaţii de la minster privind modul de aplicare a proiectului pilot.

”Din câte cunoaştem, acest program va fi aplicat în aproximativ 50 de şcoli din ţară, începând cu noul an şcolar, dar este în fază de avizare. Nu putem face nicio pregătire în acest moment pentru că nu am primit informaţiile privind modul de desfăşurare a programului”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Arad, Laura Nădăban.

Articole recomandate

Comments