Slovacia si Cehia, din nou in stare de URGENTA din cauza cresterii accelerate a imbolnavirilor COVID-19

Slovacia si Cehia, din nou in stare de

Slovacia si Cehia, din nou in stare de URGENTA din cauza cresterii accelerate a imbolnavirilor COVID...

Decizia a fost anuntata, luni, de premierii celor doua tari, in conditiile in care se inregistreaza o crestere puternica a cazurilor de contaminare cu SARS-CoV-2, relateaza AFP, preluata de Agerpres.

,,Situatia este extrem de grava si consider ca trebuie sa adoptam masuri foarte radicale si foarte indraznete", a declarat seful guvernului slovac, Igor Matovic, la finalul unei reuniuni a celulei de criza. Masura ar urma sa fie adoptata de guvern miercuri si ar fi a doua de acest gen de la inceputul pandemiei.

La randul sau, premierul ceh, Andrej Babis, a anuntat o reuniune extraordinara a guvernului sau, tot pentru miercuri, pentru a aproba starea de urgenta.

Restrictiile care vor intra in vigoare in Slovacia si Cehia

In Slovacia, toate evenimentele sportive, culturale si serviciile religioase vor fi interzise cu incepere de la 1 octombrie.

Casatoriile si inmormantarile vor fi autorizate numai daca toti participantii fac dovada testului negativ la coronavirus.

Restaurantele, barurile si cafenelele vor inchide la ora 22:00, iar persoanele care nu locuiesc impreuna si doresc sa se apropie la mai putin de 2 metri, in exterior, vor fi obligate sa poarte masca.

Portul mastii este deja obligatoriu in Slovacia in locurile publice, in interior.

Aceasta tara cu 5,4 milioane de locuitori a inregistrat 9.343 de infectii cu coronavirusul de la inceputul pandemiei, iar 44 de pacienti au decedat. Vineri, numarul contaminarilor zilnice a ajuns la un record: 552.

Republica Ceha, tara cu 10,7 milioane de locuitori, a inregistrat in total 65.313 cazuri confirmate de contaminare, dintre care 615 morti.

Israelul a fost prima tara din lume care a reintrat in aceasta luna in carantina totala, pe 18 septembrie, din cauza cresterii numarului de cazuri de coronavirus. Erau inregistrate de mai multe zile 3.000 de cazuri de infectari pe zi. ,,LOCKDOWN"-ul va dura pana pe 9 octombrie.

Comments