SOC in lumea fotbalului: un celebru jucator a murit la doar 29 de ani. Claudiu Keseru, DEVASTAT

SOC in lumea fotbalului un celebru jucator a

SOC in lumea fotbalului: un celebru jucator a murit la doar 29 de ani. Claudiu Keseru, DEVASTAT

Atacantul congolez Jody Lukoki, care a trecut pe la celebra academie a lui Ajax Amsterdam, a murit la varsta de 29 de ani. El a fost transferat de Ludogorets in 2015, in acelasi timp cu atacantul roman Claudiu Keseru, fiind colegi pana in 2020.

Fostul mijlocas a jucat la Ajax intre 2010 si 2014, castigand trei titluri de campion. In ultimul sezon a fost imprumutat la Cambuur Lewander. Ulterior a ajuns la PEC Zwolle, dupa care a fost transferat de Ludogorets Razgrad.

La gruparea bulgara a jucat 157 meciuri in toate competitiile, dintre care 102 in campionat, marcand 30 de goluri. ulterior s-a transferat la echipa turca Yeni Malatyaspor, iar in 2021 a ajuns la alta grupare olandeza, Twente, la care nu a prins niciun minut.

De altfel, Twente i-a reziliat contractul in februarie, deoarece jucatorul suferise o accidentare grava la inceputul sezonului sti inca nu se recuperase.

,,Este de necrezut sa moara cineva la aceasta varsta frageda. Este cu adevarat groaznic. Suntem alaturi de familia si prietenii lui", a declarat directorul tehnic al clubului, Jan Streur.

Si PEC Zwolle i-a adus un omagiu. ,,PEC Zwolle a aflat cu consternare si tristete de moartea mult prea devreme a fostului jucator Jody Lukoki.

El va ramane pentru totdeauna drept primul marcator al lui PEC Zwolle intr-un joc oficial european. PEC Zwolle doreste rudelor lui Jody Lukoki multa putere pentru a suporta aceasta pierdere enorma", este anuntul facut de echbipa olandeza.

De-a lungurl carierei, Lukoki a castigat trei titluri cu Ajax, patru cu Ludogorets (2015-2018) si doua Supercupe ale Bulgariei (2018 si 2019) cu aceeasi echipa.

El a reprezentat Olanda la grupele de juniori si tineret, dar a optat sa joace pentru RD Congo, tara in care s-a nascut. A avut trei selectii, doua in 2015 si una in 2019, in acest ultim meci marcand singurul lui gol la prima reprezentativa.

Comments