SOCANT – Ungaria ar trebui exclusa din UE

SOCANT – Ungaria ar trebui exclusa din UE

foto libertatea

ŞOCANT Ungaria ar trebui să fie exclusă din Uniunea Europeană, a declarat marţi ministrul luxemburghez de Externe, Jean Asselborn.

ŞOCANT Acesta a criticat dur politicile Budapestei privind migraţia, libertatea presei şi independenţa justiţiei, notează agenţia de ştiri Dpa.

„Acele state – cum ar fi Ungaria – care ridică garduri împotriva refugiaţilor de război sau care încalcă libertatea presei sau independenţa judiciară ar trebui să fie temporar sau  definitiv excluse din UE,” a declarat Asselborn în cadrul unui interviu pentru cotidianul german Die Welt.

Oficialul a mai argumentat că aceasta este singura modalitate de menţinere a coeziunii şi valorilor Blocului comunitar.

„Gardul pe care Ungaria îl construieşte pentru a descuraja refugiaţii devine din ce în ce mai lung, înalt şi mai periculos. Ungaria nu este prea departe de a da ordin de tragere asupra refugiaţilor,” a acuzat Asselborn.

Ministrul luxemburghez a mai afirmat că Ungaria nu ar avea şanse de aderare la UE dacă ar fi făcut solicitarea în acest moment.

ŞOCANT În ultimii ani, Ungaria, condusă de premierul conservator Viktor Orban, a intrat adesea în conflict cu UE. Printre divergenţe fiind gestionarea crizei refugiaţilor, reintroducerea pedepsei capitale şi reformele guvernamentale.

sursa info

Comments