Sofer ramas fara permis dupa ce muncitorii au montat GRESIT semnele de circulatie. I-a luat un an sa...

Magistratii Judecatoriei Bolintin Vale au admis recent plangerea depusa de sofer cu un an in urma. Acesta a contestat proces-verbal intocmit de Politia Rutiera Giurgiu, dupa ce politistii l-au amendat cu 580 de lei si i-au luat permisul pe o perioada de 30 de zile, pe motiv ca a intrat cu masina pe un drum semnalizat cu indicatorul ,,accesul interzis".

Potrivit unor surse judiciare citate de gandul.ro, in noiembrie anul trecut, mai multi muncitori care lucrasera la reabilitarea unui drum din localitatea Mihailesti au luat decizia sa monteze si mai multe semne de circulatie, pe care le aveau in camion. Fara nicio explicatie, acestia au montat la intrarea pe drumul proaspat asfaltat un semn care indica accesul interzis, dupa care au incheiat lucrarea. Drumul a fost redeschis circulatiei, dar semnul a ramas tot acolo, fara ca cei responsabili sa sesizeze.

Primaria a raspuns un an mai tarziu ca semnul nu trebuia sa existe pe drum

In 30 noiembrie 2021, un sofer care se ducea acasa a intrat cu masina pe drumul respectiv, pe care il folosea in mod curent si despre care stia ca nu are nicio restrictie. Imediat, a fost oprit de un echipaj al Politiei Rutiere Giurgiu, care l-a amendat si i-a suspendat permisul de conducere pentru 30 de zile.

Omul a contestat procesul verbal in termenul legal, dupa care, timp de un an, a stat prin instanta pentru a-si cauta dreptatea.

Potrivit unor surse judiciare, abia in luna noiembrie a acestui an, instanta a primit de la Primaria Mihailesti un document care atesta faptul ca, la data de 30 noiembrie 2021, pe acel drumul nu trebuia sa existe semnul de circulatie in baza caruia a fost sanctionat soferul respectiv. In baza noilor dovezi, judecatorul a dispus anularea imediata a procesului verbal.

,,Admite plangerea contraventionala formulata de petentul C. Aurel, in contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Politie al Judetului Giurgiu. Anuleaza procesul verbal de constatare si sanctionare a contraventiei (...) din data de 30.11.2021. Exonereaza petentul de la plata amenzii contraventionale in cuantum de 580 de lei. Cu drept de apel in termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecatoria Bolintin Vale", a fost decizia magistratilor.

Comments