Soferii din Maramures, ingrijorati. Euroins intra in insolventa

Soferii din Maramures,

Soferii din Maramures, ingrijorati. Euroins intra in insolventa

Soferii din Maramures sunt ingrijorati cu privire la ceea ce se intampla pe piata RCA cu cei de la Euroins. Azi, 17 martie, Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a decis sa retraga autorizatia de functionare a societatii Euroins Romania, constatand indiciile starii de insolventa a companiei. ASF a anuntat ca s-a mai decis promovarea de catre ASF a unei cereri pentru deschiderea procedurii de faliment si numirea Fondului de Garantare a Asiguratilor (FGA) ca administrator interimar al societatii, cu sarcina de a asigura administrarea si conducerea activitatii asiguratorului si adoptarea masurilor necesare pentru conservarea patrimoniului. Atributiile conducerii societatii se suspenda de drept. Mandatul FGA inceteaza la numirea lichidatorului judiciar.

,,La data de 30.06.2022 societatea nu detine fonduri eligibile pentru acoperirea SCR, situatie care se mentine si la data de 30.09.2022. Pentru restabilirea cerintei de capital de solvabilitate (SCR) este nevoie de fonduri in cuantum la 2,19 miliarde lei, iar pentru acoperirea MCR fonduri in cuantum de 1,75 miliarde lei. Decizia retragerii autorizatiei a fost luata in conditiile in care situatia Euroins Romania nu face fiabila aplicarea unei proceduri de rezolutie.

Decizia Consiliului ASF se bazeaza pe o ampla analiza a situatiei Euroins Romania. In acest sens, mentionam faptul ca, incepand cu anul 2020, Euroins a facut obiectul unor actiuni intense de control care au avut drept rezultat evidentierea situatiei reale a societatii. Intre februarie 2020 si ianuarie 2023, Autoritatea a aplicat Euroins 26 de sanctiuni, soldate cu amenzi totale de peste 16 milioane de lei, rezultate din 17 actiuni de control. Toate sanctiunile aplicate de ASF societatii Euroins Romania au fost confirmate, pe fond sau definitiv, de instantele de judecata carora societatea li s-a adresat in contestarea masurilor", arata ASF.

Dragos HOJDA

The post Soferii din Maramures, ingrijorati. Euroins intra in insolventa appeared first on ZiarMM.

Comments