SOLUTII Idei pentru pachetelul

SOLUTII – Idei pentru pachetelul scolarului

SOLUȚII Începe şcoala, începe şi bătaia de cap legată de pacheţelul celui mic. Cum faci să-i pui la el mâncare care să-i placă şi să fie şi sănătoasă? Există cel puțin câteva variante, toate uşor de preparat şi pe gustul copiilor.

 

Cremă de brânză roz

 

Ingrediente: 400 g brânză de vaci grasă, o lingură de smântână, un ardei capia roşu, o ceşcuţă de miez crud de floarea-soarelui, sare, piper.

Preparare: se pun toate ingredientele în robot şi se mixează până se obţine o cremă fină, tartinabilă.

 

Paté din ficat de pui

Ingrediente: 400 g ficat de pui, 100 g unt, 3 gălbenuşuri (fierte), 5-6 boabe de piper, o ceapă mică, sare, piper măcinat.

Preparare: se curăţă ficatul, se spală, se pune într-o crăticioară şi se acoperă cu apă. Se adaugă ceapa feliată subţire, boabele de piper şi o linguriţă de sare. Se fierbe până când ficatul e complet pătruns – cam 20-30 de minute, la foc mic. Se ia spuma formată la suprafaţă. Se fierb ouăle tari. Ficatul fiert se trece rapid printr-un jet de apă călduţă, se strecoară şi se lasă să se răcească, apoi se pune în robot, se adaugă ceapa, gălbenuşurile, sare (dacă mai este nevoie), piper măcinat şi untul moale. Se mixează până se obţine un paté fin şi cremos.

Brioşe cu legume

Ingrediente: 300 g legume amestecate (morcov, dovlecel, ţelină, sfeclă roşie, ceapă, ardei gras), 300 g brânză proaspătă de vaci, 4 ouă, sare, piper, ierburi aromatice – cimbru, busuioc, mărar, pătrunjel.

Preparare: se dau legumele prin răzătoarea mare şi se pun într-un bol, se adaugă brânza, ouăle şi ierburile şi se omogenizează bine. Se potriveşte amestecul de sare şi piper, apoi se pune în forme de brioşe tapetate cu hârtiuţe şi se bagă în cuptorul încins în prealabil. Se coc la foc mic timp de 20-25 de minute sau până se rumenesc.

Continuarea, AICI.

Sursă foto.

Comments