"Sora mea a trecut de curand printr-un interviu de angajare". Cand a auzit ce "defecte" are aceasta, angajatorul a reactionat iritat. Adevarul adevarat este ca

"Sora mea a trecut de curand printr-un

"Sora mea a trecut de curand printr-un interviu de angajare". Cand a auzit ce "defecte" are aceasta,...

Cunoscutul terapeut Gaspar Gyorgy vorbește într-un editorial postat pe site-ul Republica despre perfecționism. Și vine cu povestea propriei sale sori.

Sora mea a trecut de curând printr-un interviu de angajare, iar când intervievatorul a întrebat-o ce defecte are, a îndrăznit să spună că unul dintre acestea este perfecționismul. Moment în care interlocutorul a reacționat iritat, spunând că asta-i o mare prostie: „Perfecționismul este o mare calitate și nu se cade să luăm în derâdere astfel de aspecte.“ Desigur că sora mea, care se afla acolo într-o postură oarecum de inferioritate, nu a combătut viziunea specialistului în resurse umane – dar abia a așteptat să-mi povestească experiența, în speranța că s-ar putea face ceva în acest sens. Și convingerea mea este că, da, se pot face multe în acest sens. Iar primul pas este să analizăm toate miturile care preamăresc perfecționismul și să vedem ce este el, de fapt, și de ce nu este, sub nicio formă, o calitate."

Mai multe, pe Republica.

Comments