SPALARE DE BANI – 12 magistrati si trei executori judecatoresti, arestati pentru 30 de zile

SPALARE DE BANI – 12 magistrati si trei executori judecatoresti, arestati pentru 30 de zile

SPĂLARE DE BANI Trei executori judecătoreşti şi 12 magistraţi moldoveni au fost arestaţi, joi, pentru 30 de zile. Ei sunt anchetaţi privind spălarea a peste 20 de miliarde de dolari SUA.

SPĂLARE DE BANI Vineri va fi să fie luată o decizie şi în privinţa altor trei magistraţi, anunţă Deschide.md.

O parte dintre cele 15 persoane care ar fi trebuit să ajungă joi în faţa judecătorilor nu au dorit să se prezinte. Astfel şedinţele de judecată au avut loc în absenţa acestora.

Şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, a declarat că pentru alte două persoane era în curs de derulare procedura de dare în urmărire.

Îîn cazul uneia dintre acestea există informaţii că s-ar afla pe teritoriul Republicii Moldova.

Cei 15 judecători şi trei executori judecătoreşti au fost reţinuţi în urmă cu două zile. După ce au foat efectuale percheziţii de procurorii anticorupţie şi de ofiţerii CNA.

Descinderile au avut loc în dosare ce vizează fapte de corupţie în legătură cu spălarea a peste 20 de miliarde de dolari SUA.

Anterior pentru fraudă au ajuns în arest un fost viceguvernator şi doi şefi de direcţii din cadrul năncii.

De asemenea, au fost plasaţi în arest un vicepreşedinte al „Moldindcombank”, contabilul-şef şi contabilul-şef adjunct, dar şi un şef de filială a băncii.

Aceste dosare au fost deschise abia acum pentru că alte persoane reţinute au început să facă declaraţii. Astfel puzzle-ul” infracţiunii a căpătat mai multă claritate.

sursa info

citeşte şi  DIN CAUZA FESTIVALULUI – Protestul asistenţilor persoanelor cu handicap amânat

Comments