Stenograme explozive: Cum comanda Cristina Guseth, sefa unui ONG finantat de Soros, articole negativ...

Interceptari incredibile au fost publicate de site-ul G4media privind o operatiune de linsare mediatica a judecatoarei Lia Savonea, presedinta Curtii de Apel Bucuresti, un caz in care au existat banuieli rezonabile de santaj la adresa judecatoarei. In aces caz apar sefa unui ONG macovist, finantat de George Soros, un procuror DNA si ziaristii de casa ai Parchetului Anticoruptie.

Directoarea ONG-ului Freedom House Cristina Guseth, celebra pentru prestatia dezastruoasa pe care a avut-o in 2015 la audierile din Parlament pentru functia de ministru al Justitiei, a fost interceptata in timp ce stabilea cu procurorul Cristian Ardelean de la DNA Oradea, in prezent la Parchetul Tribunalului Bihor, temele pentru ziaristii de casa ai DNA cu care sa o atace pe Lia Savonea.

In timp ce instrumenta dosarul privindu-i pe fostii procurori DNA Oradea Ciprian Man si Cristian Ardelean, procuroarea SIJ Puiu Zarafina a solicitat ICCJ emiterea unor mandate de supraveghere pe numele directoarei Freedom House Cristina Guseth si procuroarea DNA Alexandra Carmen Lancranjan. Masura a fost ceruta dupa interceptarea unor discutii din 5 iunie 2019 dintre sefa Freedom House si procurorul DNA Cristian Ardelean, acesta aflandu-se sub mandat de interceptare in dosarul cu Ciprian Man.

In discutia respectiva era mentionat si numele Alexandra, cel mai probabil procuroarea DNA Alexandra Carmen Lancranjan, in care se facea planul pentru atacarea mediatica a Liei Savonea. In urma discutiilor dintre Cristina Guseth si Cristian Ardelean procuroarea SIJ a considerat ca exista ca exista banuiala rezonabila de comiterea infractiunii de santaj fata de presedinta Consiliului Superior al Magistraturii Lia Savonea care ,,daca nu este deloc f***** in presa, asta face ce vrea". Era vorba de constrangere psihica, in sensul de a impune prin articole de presa denigratoare si plasmuite sa retraga proiectul ghidului de bune practici in relatia sistemului judiciar cu mass media.

Cristina Guseth ii explica procurorului DNA Cristian Ardelean ca s-a apucat sa agite lumea in acest sens. Guseth ii transmite lui Adrelean ca pana la acel moment nu a scris decat Burla, cu referire la Virgil Burla, jurnalist de casa al DNA, dar ca a vorbit deja cu alti jurnalisti cunoscuti, ca facand parte din aparatul de propaganda a DNA-ului lui Kovesi: Liviu Avram, Ionel si Costache, cei doi din urma fiind identificati de procuroarea Puiu Zarafina drept Ionel Ionel Stoica si Alex Costache.

Anca Alexandrescu, semnal de alarma cu privire la practicile gruparii finantate de Soros

Cazul, prezentat in cadrul emisiunii Culisele Statului Paralel, a provocat o serie de reactii:

,,Oamenii buni, de acum inainte cand cititi articolele lui Liviu Avram, Ionel Stoica, Alexandru Costache, sa stiti de unde vin subiectele respective" a spus realizatoarea emisiunii, Anca Alexandrescu.

,,Era ghidul de bune practici. Ei vroiau sa primeasca informatii pe surse de la procurorii lor din DNA si sa-i ingroape pe unii, ceea ce au si facut. Iar doamna Savonea spunea ca un procuror care face o ancheta nu are voie sa dea informatii la presa, ceea ce este un lucru de bun simt" a spus jurnalistul Andrei Badin.

,,Dar fac in continuare, pentru ca sub aceste semnaturi in continuare apar informatii din dosare, date cu dedicatie, ca sa execute pe cine trebuie," a adaugat Anca Alexandrescu.

,,Eu am auzit mai demult niste povesti cu practicile astea ale DNA-ului. Mi s-a povestit cum un suspect pe care il ancheta DNA, om de afaceri, primea lista de nume de ziaristi ,,te duci si le dai bani la ziaristii astia sa-l loveasca pe omul de afaceri pe care urmeaza sa-l luam." Si persoana respectiva dadea bani, pe contracte de publicitate," a dezvaluit Daniel Florea, fost ofiter SRI.

Comments