STILISTIDETOP.RO – Discutii de la hairstylist la hairstylist

STILISTIDETOP.RO Stim deja ca alegerea unui nou salon de coafura poate fi o adevarata provocare. Aici gasesti cateva sugestii care sa iti usureze acest demers. Dar, pe langa toate acestea, am intrebat trei dintre membrii comunitatii stilistidetop.ro care sunt principalele recomandari de care si colegii lor de breasla ar trebui sa tina cont pentru a atrage si fideliza cat mai multi clienti.

Cristian Dinut pune accentul pe automotivare si construirea unei cariere prin perseverenta si studiu continuu: “Dorinta, in primul rand, trebuie sa existe. Si un pic de rabdare, putina lupta cu ei insisi, pentru ca vor avea tendinta sa abandoneze la inceput. Eu am avut de trei ori aceasta tendinta, dar am fost sustinut moral de catre colegi. Per total, cred ca este o meserie frumoasa, in care nu ai cum sa mentii standardele daca nu te informezi constant. Niciodata nu stii tot, mereu avem ceva de invatat. Totul se schimba, de la moda la oameni, iar noi evoluam odata cu ei.”

Kore Kinga spune ca, in special hairstylistii aflati la inceput de cariera trebuie sa viseze si sa actioneze in directia scopurilor propuse: “Sa isi faca meseria cu multa pasiune si devotament, sa nu le fie teama sa viseze sa ajunga cat mai sus, si nu in ultimul rand, tinand cont ca este o meserie care se <<fura>>, sa isi aleaga un mentor de la care sa invete cat mai multe trucuri. Si eu am stat si inca ii sunt alaturi lui George Soare, un hairstylist de exceptie, de la care invat zi de zi. In afara de asta, tinand cont ca traim in epoca informatiei, sa profite si sa isi innoiasca cunostintele zi de zi, pentru ca lucrurile evolueaza rapid si trebuie sa tinem pasul cu tot ce apare nou pe piata.”

“Eu am ales profesia de hairstylist din pasiunea de a crea ceva frumos”, spune Crina Buzila. A urmat insa in completarea talentului si a pasiunii cursuri, traininguri si workshopuri de dezvoltarea profesionala continua si considera ca acestea sunt elementare pentru un profesionist. Principalul sfat pentru un hairstylist: “Capacitatea de relationare este esentiala. Trebuie sa iti cunosti foarte bine clienta pentru a sti exact ceea ce isi doreste. De multe ori de intampla sa vina cu o idee de coafura, dar de fapt sa isi doreasca altceva”, spune ea. “De obicei, clientele vin cu poze ale vedetelor pe care le admira, nu neaparat pentru stil de tuns sau culoare. In momentul in care li se explica faptul ca acea tunsoare/culoare nu se potriveste fizionomiei sau tipului de ten pe care il au se lasa cu incredere pe mana profesionistului, convinse fiind ca nu vor pleca dezamagite”. Iar aici intervin talentul si experienta fiecarui hairstylist.

Click aici pentru lista celor peste 1500 de saloane de coafura din tara din care poti sa alegi dupa criterii ce tin cont de localizare, raza de 50 km fata de locul in care te afli sau facilitati ca tratament cu keratina, extensii par natural etc.

IMG_2526-901

Comments